Maso s kostí má lepší chuť, avšak delší dobu přípravy. Pokud sáhnete po vepřových plátcích bez kosti (karé), dejte dobrý pozor, abyste je nevysušili. Vepřové kotlety s mrkvovo-pastinákovou kaší je dokonalé jídlo pro nedělní oběd nebo pro sváteční příležitost.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na mrkvovo-pastinákovou kaši
Na dokončení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 634 kcal
- Bílkoviny 29.75 g
- Sacharidy 53.75 g
- Tuky 32.25 g
Postup přípravy
- Využijte šalvěj na maximum! Lahodné kombinace a kuchyňské triky pro dokonalé recepty Kosti, kůže, vnitřnosti aneb Jak zpracovat maso do poslední mrtě?
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/3
Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.