0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4168 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 553 g
Tuky 128 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky po italsku nemusí být zdaleka jenom s rajčatovou omáčkou. Švih jim dodá nejen fenykl, ale především gremolata.

Suroviny

cibule 2 ks
malá, nastrouhaná
vepřové maso mleté 500 g
libové
strouhanka 125 g
čerstvá
fenyklová semínka 1 PL
podrcená
oregano 1 ČL
mleté sušené
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání
máslo 2 ČL
česnek 2 stroužek
prolisovaný
bobkový list 3 ks
vývar kuřecí 200 ml
silný
hořčice dijonská 1 ČL
těstoviny 300 g
perličkové, fregola lze nahradit velkozrnným kuskusem, k podávání
Na germolatu
petrželka svazek
malý, nasekaný
citronová kůra
z jedhoho citronu, jemně strouhaná
česnek 1 stroužek
najemno

1 Polovinu nastrouhané cibule, maso, strouhanku, fenyklová semínka, oregano a vejce vložte do mísy. Osolte a opepřete. Směs důkladně pro- pracujte rukama a pak z ní vytvarujte 20 kuliček.

2 Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a postupně po dávkách opečte kuličky, podle potřeby dolévejte olej. Kuličky by měly být téměř hotové. Když jsou opečené, přendejte je z pánve na talíř.

3 Do uvolněné pánve vsypte zbytek cibule, přidejte další lžíci oleje a 1 lžičku másla. Na mírném ohni opékejte do změknutí, pak přihoďte česnek a ještě chvíli opékejte. Přidejte bobkové listy, bílé víno a jemným varem provařte, dokud se polovina vína neodpaří. Vraťte do pánve kuličky, přilijte kuřecí vývar, smetanu i hořčici a provařujte omáčku 5 minut. Během vaření kuličky jednou otočte.

4 Mezitím smíchejte všechny ingredience na gremolatu.

5 Fregolu nebo kuskus uvařte podle návodu a zjemněte zbývající lžičkou másla, osolte a opepřete. Podávejte s kuličkami, posypanými gremolatou.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč