
Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi
Koprové pesto je delikatesa v pravém slova smyslu – určitě ho ochutnejte, i když kopr běžně nemilujete!
Ingredience
- 1 menší svazek kopru (trochu odložte na ozdobení)
- 1 velký stroužek česneku, oloupaný a pokrájený
- 25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
- hrstka mírně opražených pekanů nebo vlašských ořechů
- 60 ml panenského olivového oleje + 2 lžíce na maso
- hrubá mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 500 g mini italských gnocchi
- 3–6 plátků z vepřové pečeně (karé), podle velikosti
- 2–3 lžíce hladké mouky
Příprava jídla
1 V robotu nebo v chopperu zpracujte všechny suroviny až po 60 ml panenského olivového oleje (včetně) se špetkou soli a pepře dohladka nebo jak to máte rádi.
2 Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s pestem.
3 Maso podle chuti a potřeby naklepejte a obalte v mouce smíchané se solí a pepřem podle chuti. Přebytečnou mouku oklepejte.
4 Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kotlety z obou stran dozlatova a aby byly propečené (asi 3—4 minuty z každé strany, podle velikosti a tloušťky plátků).
5 Opečené maso podávejte s noky obalenými v pestu. Podle chuti ještě ozdobte koprem, popřípadě doplňte šťávou vypečenou z masa.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Bohdanka Klimšová
23. Listopad 2020 12:43