Vepřové na hruškách

Vepřové na hruškách

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 455 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 45 g
Tuky 25 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sýr dodává lahodnou pikantnost sladkým hruškám – příloze z jednoho pekáče.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
cibule 2 ks
červená, oloupaná, na klínky
hrušky 2 ks
velké, neoloupané, rozčtvrcené, bez jádřince
rozmarýn snítek
jen nasekané lístky
4 ks
vepřová kotleta lze nahradit řízky, každý cca 180g, bez přebytečného tuku
sýr 50 g
modrou plísní, na kostičky
sůl
pepř

Olej zahřejte v pekáčku na plotně (položte přes dva hořáky), vsypte cibuli, hrušky, většinu rozmarýnu, osolte a opepřete. Opékejte pět minut, jen co směs začne karamelizovat.

Rozpalte gril (i v troubě) nebo jen troubu na nejvyšší teplotu. Kotletky osolte a opepřete, rozložte do pekáčku k hruškám a na sporáku opékejte asi pět minut. V polovině obraťte, aby bylo maso z obou stran zlatavé a uvnitř propečené. Posypte zbylým rozmarýnem a kostičkami sýra, vložte pod gril a zapečte, až se sýr začne rozpouštět. Ihned podávejte.


Komentáře

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit