0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové na hruškách

Vepřové na hruškách

4.5 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 455 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 45 g
Tuky 25 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr dodává lahodnou pikantnost sladkým hruškám – příloze z jednoho pekáče.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
cibule 2 ks
červená, oloupaná, na klínky
velké, neoloupané, rozčtvrcené, bez jádřince
rozmarýn snítek
jen nasekané lístky
4 ks
vepřová kotleta lze nahradit řízky, každý cca 180g, bez přebytečného tuku
sýr 50 g
modrou plísní, na kostičky
sůl
pepř

Postup

1

Olej zahřejte v pekáčku na plotně (položte přes dva hořáky), vsypte cibuli, hrušky, většinu rozmarýnu, osolte a opepřete. Opékejte pět minut, jen co směs začne karamelizovat.

2

Rozpalte gril (i v troubě) nebo jen troubu na nejvyšší teplotu. Kotletky osolte a opepřete, rozložte do pekáčku k hruškám a na sporáku opékejte asi pět minut. V polovině obraťte, aby bylo maso z obou stran zlatavé a uvnitř propečené.

3

Posypte zbylým rozmarýnem a kostičkami sýra, vložte pod gril a zapečte, až se sýr začne rozpouštět. Ihned podávejte.

Související články

Komentáře

Anonym

Co více dodat? :)

Anonym

Vepřové kotlety lze výborně nahradit krůtími prsy.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč