Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové na hruškách

Vepřové na hruškách

4.6/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 455 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 45 g
Tuky 25 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr dodává lahodnou pikantnost sladkým hruškám – příloze z jednoho pekáče.

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
červená, oloupaná, na klínky
velké, neoloupané, rozčtvrcené, bez jádřince
rozmarýn snítek
jen nasekané lístky
4 ks
vepřová kotleta lze nahradit řízky, každý cca 180g, bez přebytečného tuku
sýr 50 g
modrou plísní, na kostičky
sůl
pepř

Postup

1

Olej zahřejte v pekáčku na plotně (položte přes dva hořáky), vsypte cibuli, hrušky, většinu rozmarýnu, osolte a opepřete. Opékejte pět minut, jen co směs začne karamelizovat.

2

Rozpalte gril (i v troubě) nebo jen troubu na nejvyšší teplotu. Kotletky osolte a opepřete, rozložte do pekáčku k hruškám a na sporáku opékejte asi pět minut. V polovině obraťte, aby bylo maso z obou stran zlatavé a uvnitř propečené.

3

Posypte zbylým rozmarýnem a kostičkami sýra, vložte pod gril a zapečte, až se sýr začne rozpouštět. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

24.04.2010 12:13
Vepřové kotlety lze výborně nahradit krůtími prsy.
21.01.2010 22:21
Co více dodat? :)

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...