Suroviny
Postup
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a smažíme cibuli až je zlatá a začíná na okrajích hnědnout. Trvá to asi 10-15 minut a je třeba dbát, aby se nepřipálila.
Přidáme nasekaný česnek, zázvor, hřebíčky, kardamomy, skořici a zelené čiili papričky. Minutu smažíme.
Přidáme kurkumu, mletý koriandr a čili. Dobře promícháme a necháme prohřát.
Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a 5 minut za stálého míchání smažíme v koření.
Přikryjeme a necháme dalších 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Pokud je směs velmi suchá a hrozí připálení, přidáme malé množství horké vody. Na konci dušení musí vzniknout hustá směs, která dobře obaluje maso.
Přidáme jemně nasekané švestky a necháme asi 2 minuty s masem osmažit.
Přidáme čerstvé nasekané lístky koriandru, vývar nebo vodu a necháme na mírném ohni vařit asi 30 minut.
Pak přidáme švestky nakrájené na měsíčky a společně dovaříme doměkka.
Před podáváním posypeme zbytkem koriandrových lístků. Jíme s rýží nebo plackami.
Foto: Flickr.com, Alpha