Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové na švestkách

Vepřové na švestkách

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5111 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 473 g
Tuky 245 g
Vláknina 269 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

švestky 2 hrnky
polovina nakrájená nadrobno, polovina na měsíčky
česnek 4 stroužky
nasekané na jemno
nakrájené na plátky
zázvor (čerstvý) 2,5 cm
nasekaný na jemno
kardamom 4 ks
skořice 2,5 cm
zelené, najemno nasekané
koriandr mletý 1,5 ČL
chilli sušené 2 ČL
vývar 250 ml
sůl
rostlinný olej

Postup

1

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a smažíme cibuli až je zlatá a začíná na okrajích hnědnout. Trvá to asi 10-15 minut a je třeba dbát, aby se nepřipálila.

2

Přidáme nasekaný česnek, zázvor, hřebíčky, kardamomy, skořici a zelené čiili papričky. Minutu smažíme.

3

Přidáme kurkumu, mletý koriandr a čili. Dobře promícháme a necháme prohřát.

4

Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a 5 minut za stálého míchání smažíme v koření.

5

Přikryjeme a necháme dalších 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Pokud je směs velmi suchá a hrozí připálení, přidáme malé množství horké vody. Na konci dušení musí vzniknout hustá směs, která dobře obaluje maso.

6

Přidáme jemně nasekané švestky a necháme asi 2 minuty s masem osmažit.

7

Přidáme čerstvé nasekané lístky koriandru, vývar nebo vodu a necháme na mírném ohni vařit asi 30 minut.

8

Pak přidáme švestky nakrájené na měsíčky a společně dovaříme doměkka.

9

Před podáváním posypeme zbytkem koriandrových lístků. Jíme s rýží nebo plackami.

Foto: Flickr.com, Alpha

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...