Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré

Telecí ossobuco, tedy plátek z kolene přeseknutého i s kostí uvnitř, používané v italské kuchyni, jsme nahradili stejným kouskem vepřového masa. Výsledek je skvost a za třetinovou cenu!

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Maso

Ingredience

    • 6 plátků vepřového ossobuca
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • hladká mouka na obalení masa
    • 50 g másla
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 velká mrkev, nakrájená na kostičky
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • pár snítek čerstvého tymiánu
    • 250 ml bílého vína
    • 250 ml kuřecího vývaru
    • šťáva z 1/2 pomeranče

    NA GREMOLATU

    • kůra z 1 pomeranče
    • 3 stroužky česneku
    • malý svazek hladkolisté petrželky

    NA MRKVOVÉ PYRÉ

    • 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kostky
    • 4 velké brambory, oloupané a na kostky
    • 60 ml plnotučného mléka, ohřátého
    • 50 g másla
    • sůl

Příprava jídla

Plátky vepřového masa z obou stran osolte, opepřete a obalte v mouce. V silnostěnném hrnci rozpalte na středním ohni máslo s olivovým olejem a opečte na něm maso z obou stran dozlatova. Maso vyjměte a do uvolněného hrnce vsypte mrkev a cibuli, osolte a opékejte do lehce zlatavé barvy. Vraťte maso, přidejte snítky tymiánu, vše zalijte bílým vínem, nechte chvíli provařit, aby se odpařil alkohol, a přilijte vývar. Přiklopte pokličkou a 1 a 1/2 hodiny duste doměkka.

2 Mezitím udělejte gremolatu. Všechny uvedené suroviny společně nasekejte nadrobno. Gremolatou posypte každý kousek masa a nechte ještě 5 minut podusit. Omáčku úplně na konci dochuťte pomerančovou šťávou a podle chuti dosolte.

3 Mezitím mrkev a brambory na pyré dejte do rendlíku se studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte cca 20 minut doměkka. Pak slijte, přilijte mléko, rozšťouchejte mačkadlem na brambory, osolte, vmíchejte máslo a ušlehejte dohladka. Podávejte k masu a přelité šťávou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborovo-pórkový krém s bylinkovými krutony

Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu

Čokoládový koláč s pomerančovým likérem

Nenápadně luxusní nedělní oběd

REKLAMA

Přidat komentář