Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové špalíky s pancettou a pečenými bramborami

Vepřové špalíky s pancettou a pečenými bramborami

3.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7619 kcal
Bílkoviny 305 g
Sacharidy 139 g
Tuky 669 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská pancetta intenzivně voní a má plnou chuť – užijte si ji ve stylu ,svůj k svému‘ – s vepřovým masem.

Související recepty

Suroviny

na plátky, napříč přepůlená
olivový olej 4 PL
pancetta 8 plátků
tymián 4 snítky
nové, omyté a pokrájené na měsíčky
česnek 4 stroužky
neoloupaný
sůl mořská
rajčata cherry 250 g
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Osolte a opepřete špalíky vepřového, potřete je dvěma lžícemi olivového oleje a pomocí kuchyňského provázku na ně upevněte pancettu a tymián.

Brambory, česnek, zbylý olej, sůl a pepř promíchejte v pekáčku a dejte do trouby. Po 20 minutách přidejte maso a rajčátka a pečte dalších 20 minut, nebo až bude maso propečené a brambory zlaté.

Komentáře

30.04.2009 18:03
jednoduche a velmi, velmi dobre

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...