Italská pancetta intenzivně voní a má plnou chuť – užijte si ji ve stylu ,svůj k svému‘ – s vepřovým masem.
Suroviny
vepřové maso
600
g
na plátky, napříč přepůlená
olivový olej
4
PL
pancetta
8
plátků
tymián
4
snítky
brambory
400
g
nové, omyté a pokrájené na měsíčky
česnek
4
stroužky
neoloupaný
sůl mořská
rajčata cherry
250
g
pepř
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Osolte a opepřete špalíky vepřového, potřete je dvěma lžícemi olivového oleje a pomocí kuchyňského provázku na ně upevněte pancettu a tymián.
Brambory, česnek, zbylý olej, sůl a pepř promíchejte v pekáčku a dejte do trouby. Po 20 minutách přidejte maso a rajčátka a pečte dalších 20 minut, nebo až bude maso propečené a brambory zlaté.
Komentáře