Suroviny
vepřová plec
1
kg
tomatový džus
500
ml
rajče
1
ks
bazalka
1
ČL
worcesterská omáčka
2
ČL
skořice
1
ks
sůl
podle chuti
Postup
1
Maso zbavíme tuhých blan a nakrájíme na stejně silné plátky.
2
Do keramické nádoby pomalého hrnce vlijeme tomatovou šťávu (džus), přidáme bazalku, skořici, worchestrovou omáčku, na drobné kousky nasekané rajče. Podle chuti přidáme ještě sůl a citronovou šťávu a vše v keramické nádobě důkladně promícháme.
3
Po té k tomu všemu přidáme plátky masa a můžeme lehce posypat podravkou.
4
Nádobu vložíme do pomalého hrnce a necháme vařit na stupni LOW asi 8hodin.
Doporučenou přílohou jsou šťouchané vařené brambory, protože dokonale nasáknou rajčatovou šťávu. (recept z http://www.dokapsy.cz/pomaly-hrnec/)
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com