Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové v tomatové omáčce

Vepřové v tomatové omáčce

Hodnocení receptu
3.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2710 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 50 g
Tuky 182 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tomatový džus 500 ml
bazalka 1 ČL
worcesterská omáčka 2 ČL
sůl
podle chuti

Postup

1

Maso zbavíme tuhých blan a nakrájíme na stejně silné plátky.

2

Do keramické nádoby pomalého hrnce vlijeme tomatovou šťávu (džus), přidáme bazalku, skořici, worchestrovou omáčku, na drobné kousky nasekané rajče. Podle chuti přidáme ještě sůl a citronovou šťávu a vše v keramické nádobě důkladně promícháme.

3

Po té k tomu všemu přidáme plátky masa a můžeme lehce posypat podravkou.

4

Nádobu vložíme do pomalého hrnce a necháme vařit na stupni LOW asi 8hodin.

Doporučenou přílohou jsou šťouchané vařené brambory, protože dokonale nasáknou rajčatovou šťávu. (recept z http://www.dokapsy.cz/pomaly-hrnec/)

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: frakira

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...