Taštičky plněné vepřovým s krevetami a zeleninou, inspirované asijskou kuchyní.
Suroviny
olivový olej
na smažení
vepřové maso
175
g
na nudličky
krevety
85
g
najemno nakrájené
jarní cibulka
2
ks
najemno nakrájené, + na ozdobu
česnek
2
stroužky
pořádné, rozmačkané
zázvor (čerstvý)
2
ČL
jemně nastrouhaný
rybí omáčka
2
PL
bambusové výhonky
3
hrsti
36
ks
won ton placičky
Postup
1
1 Ve woku rozpalte olivový olej, krátce na něm osmahněte vepřové, přihoďte krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, rybí omáčku a výhonky. Pánví pohazujte a krátce vše osmahněte. Nechte zchladnout.
2 Pak začněte plnit placičky: po jedné si je dávejte na levou dlaň, prstem druhé ruky namočeným do studené vody důsledně objeďte celý kraj placičky. Doprostřed dejte 1 lžičku směsi z woku a okraje placičky stiskněte k sobě do uzlíčku.
3 Nad hrnec s vroucí vodou posaďte bambusové napařovadlo (seženete v prodejnách s asijskými potravinami), do každého patra naskládejte taštičky a napařujte pět minut. Nejlépe chutnají se sójovou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party chuťovky(15 receptů )