Vepřové won ton

Vepřové won ton

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 489 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 18 g
Tuky 22 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taštičky plněné vepřovým s krevetami a zeleninou, inspirované asijskou kuchyní.

Suroviny

olivový olej
na smažení
vepřové maso 175 g
na nudličky
krevety 85 g
najemno nakrájené
jarní cibulka 2 ks
najemno nakrájené, + na ozdobu
česnek 2 stroužky
pořádné, rozmačkané
zázvor (čerstvý) 2 ČL
jemně nastrouhaný
rybí omáčka 2 PL
bambusové výhonky 3 hrsti
36 ks
won ton placičky

1 Ve woku rozpalte olivový olej, krátce na něm osmahněte vepřové, přihoďte krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, rybí omáčku a výhonky. Pánví pohazujte a krátce vše osmahněte. Nechte zchladnout.

2 Pak začněte plnit placičky: po jedné si je dávejte na levou dlaň, prstem druhé ruky namočeným do studené vody důsledně objeďte celý kraj placičky. Doprostřed dejte 1 lžičku směsi z woku a okraje placičky stiskněte k sobě do uzlíčku.

3 Nad hrnec s vroucí vodou posaďte bambusové napařovadlo (seženete v prodejnách s asijskými potravinami), do každého patra naskládejte taštičky a napařujte pět minut. Nejlépe chutnají se sójovou omáčkou.

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit