Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřový guláš z plece a jater s těstovinami

Není guláš jako guláš!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H15M
Dušení 1:15
Maso Česká

Ingredience

    • 1 lžíce sádla nebo 2 lžíce oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 750 g vepřové plece, nakrájené na kostky
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • 600 ml masového vývaru nebo vody
    • 250 g očištěných (zbavených blan, žilek atd.) vepřových jater, nakrájených na kostičky
    • 2 červené papriky, nakrájené na proužky nebo na kostičky
    • 1/2 lžičky mletého kmínu
    • 1 lžička mleté pálivé papriky
    • 1 lžička mleté sladké papriky
    • střídka z 1 krajíce chleba, rozdrobená
    • 3–4 vrchovaté lžíce hodně tučné zakysané smetany
    • 500 g krátkých těstovin, uvařených podle návodu na obalu, k podávání
    • nasekaná čerstvá petrželka na posypání

Příprava jídla

1 V kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm opepřené maso za častého obracení ze všech stran dohněda, asi v polovině opékání přisypte cibuli a ke konci přidejte protlak. Podlijte vývarem nebo vodou. Pořádně uvolněte přípečky ode dna vařečkou.

Přiklopte, přiveďte k varu a pak duste pod pokličkou něco málo přes hodinu, občas promíchejte. Po půlhodině dušení vsypte játra, po další čtvrthodině zeleninovou papriku, kmín a oba druhy mleté papriky a chlebovou střídku. Dovařte, aby maso změklo a chléb zahustil omáčku.

3 Nakonec podle chuti osolte a dopepřete, vmíchejte zakysanou smetanu a opatrně prohřejte. Podávejte s těstovinami, podle chuti posypané trochou zelené petrželky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jelítka zapékaná s bramborami a vejci

Hrachová polévka s uzeným kolenem

Škvarková pomazánka

Pivní sekaná

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

REKLAMA

Přidat komentář