Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Japonské vepřové Tonkatsu podávané na talíři se zeleninou
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2304 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 172 g
Tuky 100 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si ten nejlepší japonský řízek tonkastu. S křupavou panko strouhankou a zalitý fantastickou omáčkou. Perfektní jídlo na netradiční nedělní oběd i hostinu pro více lidí. 

Související recepty

Suroviny

silné vepřové kotlety bez kosti
vejce 2 ks
rozšlehané
strouhanka panko 100 g
sůl
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku
worcesterská omáčka 2 PL
ústřicová omáčka 1 PL

Postup

1

Odstraňte přebytečný tuk z okrajů vepřových kotlet. Každou kotletu vložte mezi dva kusy pečicího papíru a naklepejte na tloušťku asi 1 cm – použijte paličku na maso nebo váleček. Poté maso lehce vytvarujte zpět do původního tvaru, aby zůstalo co nejšťavnatější.

2

Připravte si tři široké misky: jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí s panko strouhankou. Kotlety osolte, poté obalte nejdříve v mouce, následně ve vejci a nakonec v panko strouhance.

3

Do velké pánve vlije 2 cm oleje a rozehřejte ho na 180 °C. Pokud nemáte teploměr, zkuste vhodit kousek strouhanky – pokud mírně klesne a hned se začne smažit, olej je připraven.

4

Vložte 2 kotlety a smažte 90 sekund z každé strany, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

5

Vyjměte je a nechte 5 minut odpočívat na mřížce. Stejným způsobem osmažte zbývající kotlety.

6

Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody.

7

Kotlety nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín