Připravte si ten nejlepší japonský řízek tonkastu. S křupavou panko strouhankou a zalitý fantastickou omáčkou. Perfektní jídlo na netradiční nedělní oběd i hostinu pro více lidí.
Suroviny
Postup
Odstraňte přebytečný tuk z okrajů vepřových kotlet. Každou kotletu vložte mezi dva kusy pečicího papíru a naklepejte na tloušťku asi 1 cm – použijte paličku na maso nebo váleček. Poté maso lehce vytvarujte zpět do původního tvaru, aby zůstalo co nejšťavnatější.
Připravte si tři široké misky: jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí s panko strouhankou. Kotlety osolte, poté obalte nejdříve v mouce, následně ve vejci a nakonec v panko strouhance.
Do velké pánve vlije 2 cm oleje a rozehřejte ho na 180 °C. Pokud nemáte teploměr, zkuste vhodit kousek strouhanky – pokud mírně klesne a hned se začne smažit, olej je připraven.
Vložte 2 kotlety a smažte 90 sekund z každé strany, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
Vyjměte je a nechte 5 minut odpočívat na mřížce. Stejným způsobem osmažte zbývající kotlety.
Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody.
Kotlety nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte.
Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.