Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřový steak s jablky
Vepřový steak s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřový steak s jablky

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 628 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 67 g
Tuky 20 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční pohled na tradiční suroviny české kuchyně.

Máte rádi netradiční kombinace chutí?
Potom vyzkoušejte i další recept na vepřové kotlety s hruškami

 
Skryt pre seznam

Suroviny

kotleta 2 ks
vepřová
sůl
olivový olej
nakrájené na měsíčky
třtinový cukr 50 g
balzamikový ocet 2 PL
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Dvě vepřové kotlety osolte a opepřete a osmahněte z obou stran na olivovém oleji. Vyndejte z oleje a dejte stranou.

 

 
2

Do téže pánve vložte 1–2 jablka nakrájená na měsíčky, 50 g třtinového cukru a 2 lžíce balzamikového octa; povařte, dokud vše nezkaramelizuje. Jablka rozdělte na maso a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

26.01.2015 19:46

Super

Apetit magazín