0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřový steak se salátem z čekanky, jablek a vlašských ořechů

Vepřový steak se salátem z čekanky, jablek a vlašských ořechů

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1825 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 41 g
Tuky 146 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vepřové maso 400 g
sůl
pepř
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
zázvor (mletý) 0.5 ČL
muškátový květ špetka
koriandr mletý 1 ČL
nové koření 1 ČL
javorový sirup 1 PL
olivový olej 2 PL
Na salát
česnek 1 stroužek
hořčice dijonská 1 ČL
ocet 3 ČL
olivový olej 60 ml
jablko 1 ks
čekanka 1 ks
lískové oříšky 1 hrst
sůl
pepř

Postup

1

Smícháme javorový sirup, olej, jamajský pepř (nové koření), koriandr, muškátový květ, oba zázvory, dochutíme solí a pepřem. Do marinády naloříme maso, zakryjeme fólií a neecháme alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) v chladničce marinovat.

2

Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Rozehřejeme trochu oleje na pánvi a rychle asi po dobu 2 - 3 minut na oleji opečeme naložené maso. Poté vložíme pánev do trouby a pečeme 12 - 15 minut.

3

Mezitítm si nadrobno nasekáme česnek a smícháme ho s hořčicí, octem a olejem. Osolíme a opepříme. Vykrájená jablka nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi opražíme nasucho ořechy, nahrubo je nasekáme. Smícháme čekanku s kousky jablek, ořechy a dresingem. Nakrájíme maso na silnější plátky a podáváme ho se salátem.

Foto ilustračné, Zdroj: Pixabay.com

 
Autor: maukettka

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit