Suroviny
Postup
Smícháme javorový sirup, olej, jamajský pepř (nové koření), koriandr, muškátový květ, oba zázvory, dochutíme solí a pepřem. Do marinády naloříme maso, zakryjeme fólií a neecháme alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) v chladničce marinovat.
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Rozehřejeme trochu oleje na pánvi a rychle asi po dobu 2 - 3 minut na oleji opečeme naložené maso. Poté vložíme pánev do trouby a pečeme 12 - 15 minut.
Mezitítm si nadrobno nasekáme česnek a smícháme ho s hořčicí, octem a olejem. Osolíme a opepříme. Vykrájená jablka nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi opražíme nasucho ořechy, nahrubo je nasekáme. Smícháme čekanku s kousky jablek, ořechy a dresingem. Nakrájíme maso na silnější plátky a podáváme ho se salátem.
Foto ilustračné, Zdroj: Pixabay.com