Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřový steak se salátem z čekanky, jablek a vlašských ořechů

Vepřový steak se salátem z čekanky, jablek a vlašských ořechů

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1825 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 41 g
Tuky 146 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sůl
pepř
zázvor (čerstvý) ½ ČL
zázvor (mletý) ½ ČL
koriandr mletý 1 ČL
olivový olej 2 PL
Na salát
česnek 1 stroužek
hořčice dijonská 1 ČL
ocet 3 ČL
olivový olej 60 ml
čekanka 1 ks
lískové oříšky 1 hrst
sůl
pepř

Postup

1

Smícháme javorový sirup, olej, jamajský pepř (nové koření), koriandr, muškátový květ, oba zázvory, dochutíme solí a pepřem. Do marinády naloříme maso, zakryjeme fólií a neecháme alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) v chladničce marinovat.

2

Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Rozehřejeme trochu oleje na pánvi a rychle asi po dobu 2 - 3 minut na oleji opečeme naložené maso. Poté vložíme pánev do trouby a pečeme 12 - 15 minut.

3

Mezitítm si nadrobno nasekáme česnek a smícháme ho s hořčicí, octem a olejem. Osolíme a opepříme. Vykrájená jablka nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi opražíme nasucho ořechy, nahrubo je nasekáme. Smícháme čekanku s kousky jablek, ořechy a dresingem. Nakrájíme maso na silnější plátky a podáváme ho se salátem.

Foto ilustračné, Zdroj: Pixabay.com

 
Autor: maukettka

Apetit magazín