Takhle vypadá důmyslný recept! Zatímco se propéká maso, šťáva stéká do zelí, chutě se mísí a vám se sbíhají sliny.
Suroviny
sádlo
2
PL
vepřové
cibule
2
ks
nahrubo
zelí kysané
2
bal
celkem 1 kg
sůl
kmín
bůček
500
g
žebra
750
g
uzené maso
4
plátky
krkovice, o síle cca 1 cm
česnek
1
ks
palice
vývar zeleninový
250
ml
klobása
2
ks
např. grilovací, ozdobně nakrájené
1 Ve větším pekáči rozehřejte sádlo. Přisypte cibuli a čtyři minuty ji opékejte doměkka; sejměte z ohně. Předehřejte troubu na 180 °C.
2 Cibuli v pekáči promíchejte s okapaným zelím, osolte a okmínujte. Navrch dejte bůček, žebra a plátky uzeného, znovu posolte a pořádně okmínujte. Mezi maso ještě rozdělte česnek ve slupce a dejte aspoň na 2½ hodiny péct.
3 Podlévejte výpekem, případně podle potřeby přilévejte vývar. Na posledních 20 minut přidejte klobásy. Podávejte s knedlíkem.