0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Veselý pekáč

Veselý pekáč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Veselý pekáč

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6312 kcal
Bílkoviny 321 g
Sacharidy 73 g
Tuky 530 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle vypadá důmyslný recept! Zatímco se propéká maso, šťáva stéká do zelí, chutě se mísí a vám se sbíhají sliny.

Suroviny

sádlo 2 PL
vepřové
cibule 2 ks
nahrubo
zelí kysané 2 bal
celkem 1 kg
sůl
kmín
bůček 500 g
žebra 750 g
uzené maso 4 plátky
krkovice, o síle cca 1 cm
česnek 1 ks
palice
vývar zeleninový 250 ml
např. grilovací, ozdobně nakrájené

1 Ve větším pekáči rozehřejte sádlo. Přisypte cibuli a čtyři minuty ji opékejte doměkka; sejměte z ohně. Předehřejte troubu na 180 °C.

2 Cibuli v pekáči promíchejte s okapaným zelím, osolte a okmínujte. Navrch dejte bůček, žebra a plátky uzeného, znovu posolte a pořádně okmínujte. Mezi maso ještě rozdělte česnek ve slupce a dejte aspoň na 2½ hodiny péct.

3 Podlévejte výpekem, případně podle potřeby přilévejte vývar. Na posledních 20 minut přidejte klobásy. Podávejte s knedlíkem.

 

 

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč