Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Veselý pekáč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Veselý pekáč

5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6312 kcal
Bílkoviny 321 g
Sacharidy 73 g
Tuky 530 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle vypadá důmyslný recept! Zatímco se propéká maso, šťáva stéká do zelí, chutě se mísí a vám se sbíhají sliny.

Související recepty

Suroviny

vepřové
nahrubo
zelí kysané 2 bal
celkem 1 kg
sůl
bůček 500 g
uzené maso 4 plátky
krkovice, o síle cca 1 cm
palice
vývar zeleninový 250 ml
např. grilovací, ozdobně nakrájené

Postup

1

Ve větším pekáči rozehřejte sádlo. Přisypte cibuli a čtyři minuty ji opékejte doměkka; sejměte z ohně. Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Cibuli v pekáči promíchejte s okapaným zelím, osolte a okmínujte. Navrch dejte bůček, žebra a plátky uzeného, znovu posolte a pořádně okmínujte. Mezi maso ještě rozdělte česnek ve slupce a dejte aspoň na 2½ hodiny péct.

3

Podlévejte výpekem, případně podle potřeby přilévejte vývar. Na posledních 20 minut přidejte klobásy. Podávejte s knedlíkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín