Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
5,0 (4x)
21. 3. 2025
Větrníčky s citronovým krémem a sněhem
Image Professionals
Větrníčky s citronovým krémem a sněhem
Image Professionals


Snadné
< 75 min
5,0 (4x)

Větrníčky s citronovým krémem a sněhem jsou důkazem, že klasické dezerty mohou mít úplně novou tvář! Křehké odpalované těsto, svěží lemon curd a jemně opálený sníh z bílků nejen krásně vypadají, ale také směle konkurují tradičnímu karamelovému větrníku.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 35–40 větrníčků

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 35–40 větrníčků

Na těsto

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2505 kcal
  • Bílkoviny 113 g
  • Sacharidy 290 g
  • Tuky 89 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Jak ušlehat sníh z bílků, aby se vždycky podařil Cukrářská akademie Heleny Fléglové 5. díl: Jak na odpalované těsto plus recept na dokonalý větrník Šéfkuchařem ve vlastní kuchyni: Jak využít flambovací pistoli na maximum? Cukroví ze zbylých bílků: Rychlé suchárky a kokosky téměř bez práce, miništafetky a laskonky pro mistry kuchyně

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/3

Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

Citronové tartaletky á la meringue pie

Lemon curd: Citronový krém, který pozvedne vaše cukrářské dovednosti o úroveň výš

Lemon curd neboli citronový krém je skvostná pochoutka, která v posledních letech získává stále větší oblibu nejen mezi milovníky sladkého, ale i profesionálními cukráři. Tento osvěžující, citronově nakyslý krém vnáší do dezertů zcela novou dimenzi chuti. A je jedno, zda jej zvolíte jako náplň do dortů, slepíte jím sušenky nebo ho použijete do tartaletek. Lemon curd využijete naplno i v našich receptech.