Vinná redukce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 300 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1698 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 265 g
Tuky 7 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vinná redukce udělá s dezerty opravdové zázraky. A přitom k její přípravě potřebujete jenom pouhé 3 suroviny – vanilku, červené víno a cukr. Tomu řkáme jednoduchá a přitom vysoce sofistikovaná třešinka na dortu, poháru nebo jiném dezertu.

Suroviny

vanilkový lusk 1 ks
víno červené 700 ml
plné chuti
krupicový cukr 220 g

Postup

1

Vanilkový lusk podélně rozřízněte, dřeň vyškrábněte a obojí vložte do rendlíku spolu s vínem a cukrem. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak ztlumte oheň a nechte omáčku pomalu redukovat do sirupovité konzistence, trvá to zhruba 30 minut. Ke konci omáčku míchejte a hlídejte, aby se nepřipálila.

2

Odstavte, vyjměte lusk a nalijte do čisté uzavíratelné sklenice. Omáčka chladnutím zhoustne. Podávejte o pokojové teplotě vlažné.

3

Omáčku uchovávejte v lednici, vydrží několik měsíců.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit