Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinná redukce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 300 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1698 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 265 g
Tuky 7 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vinná redukce udělá s dezerty opravdové zázraky. A přitom k její přípravě potřebujete jenom pouhé 3 suroviny – vanilku, červené víno a cukr. Tomu řkáme jednoduchá a přitom vysoce sofistikovaná třešinka na dortu, poháru nebo jiném dezertu.

Suroviny

Postup

1

Vanilkový lusk podélně rozřízněte, dřeň vyškrábněte a obojí vložte do rendlíku spolu s vínem a cukrem. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak ztlumte oheň a nechte omáčku pomalu redukovat do sirupovité konzistence, trvá to zhruba 30 minut. Ke konci omáčku míchejte a hlídejte, aby se nepřipálila.

2

Odstavte, vyjměte lusk a nalijte do čisté uzavíratelné sklenice. Omáčka chladnutím zhoustne. Podávejte o pokojové teplotě vlažné.

3

Omáčku uchovávejte v lednici, vydrží několik měsíců.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín