Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinná redukce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vinná redukce

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 300 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1698 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 265 g
Tuky 7 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vinná redukce udělá s dezerty opravdové zázraky. A přitom k její přípravě potřebujete jenom pouhé 3 suroviny – vanilku, červené víno a cukr. Tomu řkáme jednoduchá a přitom vysoce sofistikovaná třešinka na dortu, poháru nebo jiném dezertu.

Související recepty

Suroviny

Postup

1

Vanilkový lusk podélně rozřízněte, dřeň vyškrábněte a obojí vložte do rendlíku spolu s vínem a cukrem. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak ztlumte oheň a nechte omáčku pomalu redukovat do sirupovité konzistence, trvá to zhruba 30 minut. Ke konci omáčku míchejte a hlídejte, aby se nepřipálila.

2

Odstavte, vyjměte lusk a nalijte do čisté uzavíratelné sklenice. Omáčka chladnutím zhoustne. Podávejte o pokojové teplotě vlažné.

3

Omáčku uchovávejte v lednici, vydrží několik měsíců.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...