Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinná redukce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 300 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1698 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 265 g
Tuky 7 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vinná redukce udělá s dezerty opravdové zázraky. A přitom k její přípravě potřebujete jenom pouhé 3 suroviny – vanilku, červené víno a cukr. Tomu řkáme jednoduchá a přitom vysoce sofistikovaná třešinka na dortu, poháru nebo jiném dezertu.

Suroviny

vanilkový lusk 1 ks
plné chuti
krupicový cukr 220 g

Postup

1

Vanilkový lusk podélně rozřízněte, dřeň vyškrábněte a obojí vložte do rendlíku spolu s vínem a cukrem. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak ztlumte oheň a nechte omáčku pomalu redukovat do sirupovité konzistence, trvá to zhruba 30 minut. Ke konci omáčku míchejte a hlídejte, aby se nepřipálila.

2

Odstavte, vyjměte lusk a nalijte do čisté uzavíratelné sklenice. Omáčka chladnutím zhoustne. Podávejte o pokojové teplotě vlažné.

3

Omáčku uchovávejte v lednici, vydrží několik měsíců.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč