Volská oka s rozmarýnovými bramborami

Volská oka s rozmarýnovými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 87 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Nejlepší snídaně-oběd

Suroviny

brambory 450 g
nové
máslo 1 PL
rozmarýn
nasekané lístky z pár větviček
žampiony hrst
malé, nakrájené na čtvrtky
česnek 1 stroužek
rozdrcený
sůl
pepř
olej 1 PL
vejce 2 ks
450 g nových brambor nakrájejte na kostičky a ve velké pánvi je osmahněte na 1 lžíci másla, aby byly měkké a zlatavé. Vsypte k nim nasekané lístky z pár větviček rozmarýnu, hrst malých žampionů nakrájených na čtvrtky, 1 rozdrcený stroužek česneku a několik minut smažte, dokud houby nezměknou. Osolte, opepřete, pak směs shrňte k jedné straně pánve a přidejte 1 lžíci oleje. Do pánve vyklepněte 2 vejce a usmažte je. Rozdělte na talíře.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit