Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Voňavá jogurtová polévka s okurkou

Voňavá jogurtová polévka s okurkou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 724 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 41 g
Tuky 43 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár stisknutími knoflíku na vašem mixéru vykouzlíte v cukuletu tuhle dokonalou jogurtovou polévku s okurkou. A ani nemusíte zapínat sporák!

Suroviny

nahrubo
hustý, smetanový
vývar kuřecí 300 ml
studený
česnek 2 stroužky
prolisované
máta 1 hrst
lístků
2 ks
knäckebrot
olivový olej 2 PL
extra panenský
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Do mixéru vložte spolu s okurkami jogurt, vývar, česnek, mátu a ochuťte solí a pepřem. Rozmixujte, aby vznikla hladká směs. Přelijte ji do nádoby, kterou můžete uložit do mrazáku, a dejte na dvacet minut chladit.

2

Před podáváním rozpalte gril. Po jedné straně namažte oba knäckebroty dvěma lžičkami olivového oleje a vložte je asi na minutu pod gril, aby byly křupavé a zbarvené dozlatova.

3

Polévku podávejte ve vychlazených miskách či sklenicích. Zakápněte zbytkem olivového oleje a dochuťte drceným černým pepřem. K polévce přiložte rozpůlený opečený knäckebrot.

Lahodné variace
Nasucho opražte po lžičce koriand­rových semínek a kmínu a pak je podrcené vmíchejte do polévky. Vegetariáni jednoduše použijí zeleninový vývar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

27.06.2008 21:23
Zkuste místo jogurtu kefír a přidejte kopr a nešetřete. Bude to chutnat i těm co jinak kopr nemusí...
10.09.2007 20:34
Recept se nachází v č.7/06, str.66
14.04.2007 23:17
kde mohu sehnat řecký jogurt?
17.04.2007 12:45
Řecký jogurt seženete v prodejně Olympia, Radhošťská 1, Praha 3 (stanice metra Flora)
18.04.2007 06:37
náhražka může být kvalitní smetanový přes noc vykapaný v utěrce, budete se divit kolik kapaliny vyteče, ale je to jen náhražka.

Apetit magazín