Pár stisknutími knoflíku na vašem mixéru vykouzlíte v cukuletu tuhle dokonalou jogurtovou polévku s okurkou. A ani nemusíte zapínat sporák!
Suroviny
1 Do mixéru vložte spolu s okurkami jogurt, vývar, česnek, mátu a ochuťte solí a pepřem. Rozmixujte, aby vznikla hladká směs. Přelijte ji do nádoby, kterou můžete uložit do mrazáku, a dejte na dvacet minut chladit.
2 Před podáváním rozpalte gril. Po jedné straně namažte oba knäckebroty dvěma lžičkami olivového oleje a vložte je asi na minutu pod gril, aby byly křupavé a zbarvené dozlatova.
3 Polévku podávejte ve vychlazených miskách či sklenicích. Zakápněte zbytkem olivového oleje a dochuťte drceným černým pepřem. K polévce přiložte rozpůlený opečený knäckebrot.
Lahodné variace
Nasucho opražte po lžičce koriandrových semínek a kmínu a pak je podrcené vmíchejte do polévky. Vegetariáni jednoduše použijí zeleninový vývar.
Komentáře
Anonym
14.04.2007 23:17
jogurt
Anonym
17.04.2007 12:45
jogurt
Anonym
18.04.2007 06:37
náhražka
Anonym
10.09.2007 20:34
Apetit 7/06
Anonym
27.06.2008 21:23
trochu jinak