0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavé kotlety

Voňavé kotlety

2.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 710 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 95 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky výjimečně aromatickému pylu mají květy bezu fantastickou parfémovací schopnost. Jak navoní obyčejné vepřové, o tom vás přesvědčí tenhle jednoduchý a libovonný recept. Jídlo můžete doplnit rýží nebo drobnými těstovinami.

Suroviny

4 ks
vepřová kotleta
rostlinný olej 2 PL
sůl
na dochucení
květenství bezu na dochucení
brambory 500 g
krátce povařené
1.  Kotlety naklepejte, odstraňte případný přebytečný tuk a maso po okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutilo. Jestli máte kotlety s kostí, pak maso u kosti nařízněte (propíchněte špičkou nože), líp se propeče. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2.  Na pánvi, která se dá vložit do trouby, anebo rovnou v pekáčku rozehřejte většinu oleje a kotlety z obou stran opečte, aby chytily hezkou barvu. Pak je dejte do trouby a osolte. Kolem masa i mezi ně rozložte brambory pokrájené na klínky, pokapte zbylým olejem a překryjte alobalem. Pečte dvacet minut až půl hodiny; kotlety zkřehnou a utvoří se chutná šťáva. Pokud se příliš rychle vypéká, podlijte ji trochou horké vody.

3.  Před podáváním poprašte maso aromatickými kvítky. Kotlety jsou skvělé i druhý den po ohřátí, kdy je bez ještě víc provoní. Před podáváním pak přihoďte trochu čerstvých kvítků.

Čím léčí 
Cukry, organické kyseliny, glykosoidy, silice, antibakteriální složky, vitamin C (ve 100 g 350 mg) – to je jen část cenných látek, které v sobě bez černý má. Čaj z květů  pomáhá hlavně při nachlazení.

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit