Sladká vůně fenyklu výborně doplňuje vepřové kotlety.
Suroviny
4
ks
vepřová kotleta bez kosti
z 1-2 biocitronů
z 1-2 biocitronů
fenyklová semínka
1
ČL
olivový olej
PL
fenykl
1
očištěná, nakrájená, na plátky
jablko
1
ks
červené, očištěné, na plátky
cibule červená
1
ks
malá, na kolečka
vlašské ořechy
50
g
nasekané
majonéza
2
PL
1
PL
bílý jogurt
sůl
pepř
Postup
1
1 Maso naklepejte a z obou stran přimáčkněte do najemno nastrouhané citronové kůry a semen fenyklu. Na pánvi zahřejte olej. Kotlety opečte dohněda, cca 3 minuty z každé strany, pak je stáhněte z ohně, zakapejte polovinou citronové šťávy, osolte, opepřete a nechte stát.
2 Smíchejte fenykl, jablko, cibuli, ořechy a majonézovou směs, chuť dolaďte zbylou citronovou šťávou. Maso podávejte se šťávou z pánve a salátem. Ideální příloha: brambory pečené ve slupce se zakysanou smetanou a pažitkou.