Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Voňavé vepřové s fenyklovým salátem

Voňavé vepřové s fenyklovým salátem

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 701 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 40 g
Tuky 55 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladká vůně fenyklu výborně doplňuje vepřové kotlety.

Související recepty

Suroviny

4 ks
vepřová kotleta bez kosti
z 1-2 biocitronů
z 1-2 biocitronů
fenyklová semínka 1 ČL
olivový olej PL
očištěná, nakrájená, na plátky
červené, očištěné, na plátky
malá, na kolečka
nasekané
majonéza 2 PL
1 PL
bílý jogurt
sůl
pepř

Postup

1

1 Maso naklepejte a z obou stran přimáčkněte do najemno nastrouhané citronové kůry a semen fenyklu. Na pánvi zahřejte olej. Kotlety opečte dohněda, cca 3 minuty z každé strany, pak je stáhněte z ohně, zakapejte polovinou citronové šťávy, osolte, opepřete a nechte stát.

2 Smíchejte fenykl, jablko, cibuli, ořechy a majonézovou směs, chuť dolaďte zbylou citronovou šťávou. Maso podávejte se šťávou z pánve a salátem. Ideální příloha: brambory pečené ve slupce se zakysanou smetanou a pažitkou.

Apetit magazín