0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavé vepřové s fenyklovým salátem

Voňavé vepřové s fenyklovým salátem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 701 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 40 g
Tuky 55 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladká vůně fenyklu výborně doplňuje vepřové kotlety.

Suroviny

4 ks
vepřová kotleta bez kosti
citronová kůra
z 1-2 biocitronů
citronová štáva
z 1-2 biocitronů
fenyklová semínka 1 ČL
olivový olej PL
fenykl 1
očištěná, nakrájená, na plátky
jablko 1 ks
červené, očištěné, na plátky
cibule červená 1 ks
malá, na kolečka
vlašské ořechy 50 g
nasekané
majonéza 2 PL
1 PL
bílý jogurt
sůl
pepř

1 Maso naklepejte a z obou stran přimáčkněte do najemno nastrouhané citronové kůry a semen fenyklu. Na pánvi zahřejte olej. Kotlety opečte dohněda, cca 3 minuty z každé strany, pak je stáhněte z ohně, zakapejte polovinou citronové šťávy, osolte, opepřete a nechte stát.

2 Smíchejte fenykl, jablko, cibuli, ořechy a majonézovou směs, chuť dolaďte zbylou citronovou šťávou. Maso podávejte se šťávou z pánve a salátem. Ideální příloha: brambory pečené ve slupce se zakysanou smetanou a pažitkou.

 

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit