0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyprošťovací zelňačka (kapustnica)

Vyprošťovací zelňačka (kapustnica)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4243 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 501 g
Tuky 141 g
Vláknina 103 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

zelí kysané 300 g
sušené švestky 50 g
cibule 2 ks
česnek 4
pepř celý 4
bobkový list 2 ks
paprika mletá sladká 1 PL
osmahnutá na másle
smetana 150 ml
rozmícháme se lžící mouky
sůl
pepř

Postup:

1. Dobře omyté uzené dejte vařit a hned sceďte; tak odstraníte přebytečnou uzenářskou sůl. Pak ho zalijte vlažnou vodou a uveďte znovu do varu. Po dvaceti minutách přidejte vymačkané a překrájené zelí (lák si nechte na závěrečné dochucení). Poté přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a mírně vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.

2. Polévku mezitím zahustěte smetanou s moukou; přidejte osmahnutou papriku a ještě krátce povařte. Vraťte maso nakrájené na úhledné kousky, a je-li třeba, ještě polévku dochuťte lákem, solí a pepřem. Podávejte nejlépe s chlebem, případně s jiným čerstvým pečivem.

  •  
Autor: Flakota

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč