Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vyprošťovací zelňačka (kapustnica)

Popis receptu: 

Budete potřebovat:

 

  • 250 g uzeného plecka

  • 300 g kysaného zelí

  • 50 g sušených švestek

  • 2 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 4 kuličky pepře a nového koření

  • 2 bobkové listy

  • 1 lžička sladké papriky osmahnutá na lžíci másla

  • 1 nožka paprikové klobásy (čabajky apod.)

  • 150 ml smetany rozmíchané s 1 lžící hladké mouky

  • sůl a pepř na dochucení

Autor: Barbora Šlachtová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy:

Ingredience

Příprava jídla

Postup:

1. Dobře omyté uzené dejte vařit a hned sceďte; tak odstraníte přebytečnou uzenářskou sůl. Pak ho zalijte vlažnou vodou a uveďte znovu do varu. Po dvaceti minutách přidejte vymačkané a překrájené zelí (lák si nechte na závěrečné dochucení). Poté přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a mírně vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.

2. Polévku mezitím zahustěte smetanou s moukou; přidejte osmahnutou papriku a ještě krátce povařte. Vraťte maso nakrájené na úhledné kousky, a je-li třeba, ještě polévku dochuťte lákem, solí a pepřem. Podávejte nejlépe s chlebem, případně s jiným čerstvým pečivem.

  •  
REKLAMA

Přidat komentář