
Welcome drink z ginu a lesního ovoce
Čím přivítat hosty a nový rok? Elegantním koktejlem!
Vydání: 2018/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 220 g krupicového cukru
- 300 g mražených ostružin
- 2 lžičky kuliček pepře
- 1 lžička kuliček jalovce
- 4 proužky citronové kůry
- 125 ml likéru Crème de cassis nebo Chambord
- 125 ml ginu
- 750 ml sodovky
- ledová tříšť k podávání
Příprava jídla
1 Do hrnce vlijte 250 ml vody, přidejte cukr, mražené ostružiny, kuličky pepře, jalovec a citronovou kůru a přiveďte k varu. Vařte zhruba 15 minut, aby vznikl sirup, sceďte a dejte stranou. Nechte úplně vychladnout.
2 Do každé ze 6 sklenic vlijte 2 lžíce sirupu, potom do nich rozlijte likér a gin. Zalijte sodovkou a podávejte s ledovou tříští.
Přidat komentář