Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 120 min
5,0 (5x)
28. 2. 2025
Zabijačkový guláš se špekovými knedlíky s kroupami
Apetit
Zabijačkový guláš se špekovými knedlíky s kroupami
Apetit


Pro zkušené
> 120 min
5,0 (5x)

Silný, voňavý zabijačkový guláš a nadýchané špekové knedlíky s kroupami – tohle jídlo je oslavou tradiční české kuchyně. Šéfkuchař Martin Staněk přináší recept, který propojuje výrazné chutě v dokonale sytém a hřejivém pokrmu. Ideální volba pro všechny, kdo milují poctivou domácí kuchyni.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na guláš

Na knedlíky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 9059 kcal
  • Bílkoviny 364 g
  • Sacharidy 1167 g
  • Tuky 286 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Domácí zabíjačka: Jak probíhají tradiční české hody? Co je ovar, jak vypadá prejt, co se dává do tlačenky? Mrkněte do zabijačkového slovníku

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/2

Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. O místo na vašem stole budou bojovat pestré krémové polévky a surovina měsíce – červené zelí. Milovníci tradiční české kuchyně v moderním kabátu jistě ocení masopustní speciality v podání šéfkuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů a ukázku z kuchařky Jazyk, srdce, mozek, krev loňského vítěze soutěže MasterChef Martina Peciny. Necháte se svést afrodiziakálním valentýnským menu nebo snad okouzlit francouzskými mousse v podání Heleny Fléglové? Třeba svou touhu po sladkém ukojíte rafinovanými kávovými dezerty nebo bohatými masopustními moučníky, mezi nimiž se skrývá i jeden slaný favorit – hříšně dobré koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem. Nepochybně oceníte i praktické tipy na lahodné rychlé večeře pro všední dny či na pokrmy, které vám během zimy pomohou dodržet pitný režim. Únorový Apetit je v prodeji od 18. 1. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Velikonoční vejce

Kdy budou Velikonoce v roce 2026?

Král je mrtev, ať žije král! chtělo by se možná zvolat. Velikonoce 2026 tu budu už za 349 dní! Zatímco u Vánoc není hned po jejich skončení problém z hlavy spočítat, za jak dlouho tu budou další, u Velikonoc je to kvůli pohyblivému datu celkem oříšek. My vám ale můžeme prozradit, že Velikonoce 2026 budou jako každý rok v neděli následující po prvním jarním úplňku. A kdyby náhodou první jarní úplněk připadnul na neděli, Velikonoce se slaví až tu následující. Jaké tedy bude přesné datum?