Silný, voňavý zabijačkový guláš a nadýchané špekové knedlíky s kroupami – tohle jídlo je oslavou tradiční české kuchyně. Šéfkuchař Martin Staněk přináší recept, který propojuje výrazné chutě v dokonale sytém a hřejivém pokrmu. Ideální volba pro všechny, kdo milují poctivou domácí kuchyni.
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Na guláš
Na knedlíky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 9059 kcal
- Bílkoviny 364 g
- Sacharidy 1167 g
- Tuky 286 g
Postup přípravy
- Domácí zabíjačka: Jak probíhají tradiční české hody? Co je ovar, jak vypadá prejt, co se dává do tlačenky? Mrkněte do zabijačkového slovníku
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2024/2
Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. O místo na vašem stole budou bojovat pestré krémové polévky a surovina měsíce – červené zelí. Milovníci tradiční české kuchyně v moderním kabátu jistě ocení masopustní speciality v podání šéfkuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů a ukázku z kuchařky Jazyk, srdce, mozek, krev loňského vítěze soutěže MasterChef Martina Peciny. Necháte se svést afrodiziakálním valentýnským menu nebo snad okouzlit francouzskými mousse v podání Heleny Fléglové? Třeba svou touhu po sladkém ukojíte rafinovanými kávovými dezerty nebo bohatými masopustními moučníky, mezi nimiž se skrývá i jeden slaný favorit – hříšně dobré koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem. Nepochybně oceníte i praktické tipy na lahodné rychlé večeře pro všední dny či na pokrmy, které vám během zimy pomohou dodržet pitný režim. Únorový Apetit je v prodeji od 18. 1. Apetit, napsáno s chutí.