Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zadělávané dršťky

Někdo je miluje, druhý je nemůže ani cítit... Pokud patříte do prvního tábora, vyzkoušejte tento recept!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Vaření 0:50
Maso

Ingredience

    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 30 g másla
    • 500 g vařených hovězích drštěk, nakrájených na nudličky
    • 500 ml mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
    • 1 bobkový list
    • 1 lžíce mouky

Příprava jídla

1 V hrnci pod pokličkou na másle pomalu duste cibuli. Po patnácti minutách vmíchejte dršťky, přiklopte a poduste dalších deset minut. Potom zalijte vroucím mlékem, osolte a opepřete, přidejte petrželku a bobkový list. Nechte vařit pět minut, pak zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody. Zvolna vařte 20 minut, vyjměte bobkový list, dosolte a podávejte v miskách s bílým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hospodská dršťková polévka

Dršťky po italsku

Čorba de burta

Dršťky po kreolsku

REKLAMA

Přidat komentář