Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zadělávané dršťky

Někdo je miluje, druhý je nemůže ani cítit... Pokud patříte do prvního tábora, vyzkoušejte tento recept!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Vaření 0:50
Maso

Ingredience

    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 30 g másla
    • 500 g vařených hovězích drštěk, nakrájených na nudličky
    • 500 ml mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
    • 1 bobkový list
    • 1 lžíce mouky

Příprava jídla

1 V hrnci pod pokličkou na másle pomalu duste cibuli. Po patnácti minutách vmíchejte dršťky, přiklopte a poduste dalších deset minut. Potom zalijte vroucím mlékem, osolte a opepřete, přidejte petrželku a bobkový list. Nechte vařit pět minut, pak zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody. Zvolna vařte 20 minut, vyjměte bobkový list, dosolte a podávejte v miskách s bílým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hospodská dršťková polévka

Dršťky po italsku

Čorba de burta

Dršťky po kreolsku

REKLAMA

Přidat komentář