Někdo je miluje, druhý je nemůže ani cítit... Pokud patříte do prvního tábora, vyzkoušejte tento recept!
Suroviny
cibule
1
ks
nadrobno
máslo
30
g
hovězí dršťky
500
g
veřené, na nudličky
mléko
500
ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka
1
PL
nasekaná
bobkový list
1
ks
mouka
1
PL
Postup
1
V hrnci pod pokličkou na másle pomalu duste cibuli.
2
Po patnácti minutách vmíchejte dršťky, přiklopte a poduste dalších deset minut.
3
Potom zalijte vroucím mlékem, osolte a opepřete, přidejte petrželku a bobkový list.
4
Nechte vařit pět minut, pak zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody.
5
Zvolna vařte 20 minut, vyjměte bobkový list, dosolte a podávejte v miskách s bílým pečivem.