Tortilly plněné mletým masem si můžete dopřát v celku nebo nakrájené na zábavné šneky. Delší prováření masové omáčky lépe prolne chutě, ale v časové tísni stačí k uspokojivému výsledku i 20 minut. Pokud chcete dětem pomoct, připravte ji předem. Hodí se uvařit jí rovnou více a mít ji po ruce v mrazáku.
Suroviny
Postup
V kastrolu na středním ohni zpěňte na rozehřátém tuku cibuli, přidejte mleté maso a míchejte do zhnědnutí, asi 2–3 minuty, rozbíjejte hrudky. Přidejte rajčatové pyré, osolte, opepřete a promíchejte. Ztlumte oheň, přiklopte a nechte aspoň 1 hodinu dusit, občas promíchejte. Maso bude měkké a uvařené po pár minutách, ale delší tepelné zpracování mu přidá na jemnosti. Pokud by omáčka během dušení příliš zhoustla a připalovala se, nařeďte ji trochou vody.
Na zálivku smíchejte zakysanou smetanu s česnekem podle chuti a špetkou soli. Tortilly nahřejte po jedné nasucho v rozehřáté velké pánvi, asi 1/2 minuty z každé strany. Pak je přesuňte na talíř a hned plňte masovou omáčkou, čedarem, zeleninou a zálivkou. Zarolujte a ve zhruba 3–4 cm rozestupech spíchněte krátkými špízy, párátky, napichovátky apod. Pak seřízněte a tím zarovnejte okraje na obou koncích tortill. Rolky rozkrájejte tak, aby špízy byly uprostřed jednotlivých kousků a držely je pohromadě.