Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zamotávané tortilly
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zamotávané tortilly

3.9/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Na 2-3 tortilly

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1824 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 164 g
Tuky 82 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tortilly plněné mletým masem si můžete dopřát v celku nebo nakrájené na zábavné šneky. Delší prováření masové omáčky lépe prolne chutě, ale v časové tísni stačí k uspokojivému výsledku i 20 minut. Pokud chcete dětem pomoct, připravte ji předem. Hodí se uvařit jí rovnou více a mít ji po ruce v mrazáku.

Související recepty

Suroviny

vepřové sádlo 1 ČL
nebo rostlinný olej
malá, nakrájená nadrobno
rajčatová passata - pyré 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
větší, pšeničné
čedar 3 hrsti
nastrouhaný
ledový salát 4 listy
nakrájený na nudličky
velké, zralé, nakrájené na cca 0,5cm kousky
Na zálivku
česnek ½ stroužku
drceného (nemusí být)
sůl 1 špetka

Postup

1

V kastrolu na středním ohni zpěňte na rozehřátém tuku cibuli, přidejte mleté maso a míchejte do zhnědnutí, asi 2–3 minuty, rozbíjejte hrudky. Přidejte rajčatové pyré, osolte, opepřete a promíchejte. Ztlumte oheň, přiklopte a nechte aspoň 1 hodinu dusit, občas promíchejte. Maso bude měkké a uvařené po pár minutách, ale delší tepelné zpracování mu přidá na jemnosti. Pokud by omáčka během dušení příliš zhoustla a připalovala se, nařeďte ji trochou vody.

2

Na zálivku smíchejte zakysanou smetanu s česnekem podle chuti a špetkou soli. Tortilly nahřejte po jedné nasucho v rozehřáté velké pánvi, asi 1/2 minuty z každé strany. Pak je přesuňte na talíř a hned plňte masovou omáčkou, čedarem, zeleninou a zálivkou. Zarolujte a ve zhruba 3–4 cm rozestupech spíchněte krátkými špízy, párátky, napichovátky apod. Pak seřízněte a tím zarovnejte okraje na obou koncích tortill. Rolky rozkrájejte tak, aby špízy byly uprostřed jednotlivých kousků a držely je pohromadě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín