
Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio
Pro větší jedlíky můžete doplnit hranolky či americkými bramborami.
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 300 g krémových žampionů, nakrájených na plátky
- 1 stroužek česneku, nadrobno
- 2 ciabatty
- 5 lžic bazalkového pesta
- 1 sklenice pečených červených paprik, zelenina okapaná
- 250 g sýra taleggio, kůrka odkrojená a sýr nakrájený na plátky (viz Něco navíc)
- hrst rukoly
Příprava jídla
1 Na pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm zvolna žampiony a česnek, dokud houby nezezlátnou a nevypaří se všechna voda.
2 Rozpalte troubu na 180°C. Ciabatty podélně rozkrojte a rozkrojené strany natřete pestem. Na spodní polovinu ciabatty navršte papriky, sýr a žampiony. Přiklopte horní polovinou a zabalte do alobalu. To samé zopakujte s druhou ciabattou.
3 Zapékejte 20 minut, pak vybalte z alobalu, odklopte horní část pečiva a posypte rukolou. Znovu přiklopte, rozkrojte každou ciabattu na 4 díly
a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Taleggio můžete nahradit sýrem brie, který je díky jinému typu použitého syřidla vhodný i pro vegetariány.
Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář