Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio

Pro větší jedlíky můžete doplnit hranolky či americkými bramborami.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Sendvič Italská

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 300 g krémových žampionů, nakrájených na plátky
    • 1 stroužek česneku, nadrobno
    • 2 ciabatty
    • 5 lžic bazalkového pesta
    • 1 sklenice pečených červených paprik, zelenina okapaná
    • 250 g sýra taleggio, kůrka odkrojená a sýr nakrájený na plátky (viz Něco navíc)
    • hrst rukoly

Příprava jídla

1 Na pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm zvolna žampiony a česnek, dokud houby nezezlátnou a nevypaří se všechna voda.

2 Rozpalte troubu na 180°C. Ciabatty podélně rozkrojte a rozkrojené strany natřete pestem. Na spodní polovinu ciabatty navršte papriky, sýr a žampiony. Přiklopte horní polovinou a zabalte do alobalu. To samé zopakujte s druhou ciabattou.

3 Zapékejte 20 minut, pak vybalte z alobalu, odklopte horní část pečiva a posypte rukolou. Znovu přiklopte, rozkrojte každou ciabattu na 4 díly
a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Taleggio můžete nahradit sýrem brie, který je díky jinému typu použitého syřidla vhodný i pro vegetariány.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavé brambory s vejci z bistra

Pilaf s kuřetem a špenátem

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Masala kari s panýrem

REKLAMA

Přidat komentář