Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
2,6 (5x)
6. 5. 2025
Zapečená jarní polévka
Apetit
Zapečená jarní polévka
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
2,6 (5x)

Zapečená jarní polévka – jednoduché a přitom hravé jídlo, které nejen chutná, ale i vypadá skvěle. Výtečná polévka z pórku a jarní cibulky zapečená pod pokličkou z listového těsta překvapí nejednoho strávníka. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 526.5 kcal
  • Bílkoviny 17.25 g
  • Sacharidy 56.25 g
  • Tuky 24.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

2,6/5

Hodnocení receptu

2,6/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/5

Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi. Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle. V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky. Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_1917416993.jpeg

Arašídové křupky: Retro pochoutka, která chutná stejně už více než čtyřicet let

Arašídové křupky – jednoduchá pochoutka z kukuřičné krupice a arašídů. Toto mlsání se u nás vyrábí už od 70. let minulého století. Křupky byly a jsou k dostání v každé samoobsluze, chroupaly se u televize i na zastávce autobusu, na výletě i během rodinných oslav. A i když se během let objevilo mnoho nových dobrot, tato křupavá klasika zůstává oblíbená dodnes. Děti po arašídových křupkách sahají instinktivně, dospělí z nostalgie.