Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená kedlubna s uzeným masem

Zapečená kedlubna s uzeným masem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 625 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 28 g
Tuky 38 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kedlubna 2 ks
jarní cibulka 3 ks
či tohoto typu
olivový olej 1 PL
sůl
a pepř

Postup

1

Kedlubny oloupeme a rozpůlíme a uvaříme v páře do poloměkka (v parním hrnci to trvá asi 20 minut, podle velikosti kedlubny).

2

Půlky vydlabeme a vydlabanou hmotu smícháme s nasekanou cibulkou, na kostičky nakrájeným uzeným a nalámaným balkánským sýrem.

 
3

Přidáme olivový olej a pepř, případně sůl, ale raději směs ochutnejte, protože sýr i maso jsou slané.

 
4

Kedlubny zapečte v troubě, až povrch zezlátne (trvá to asi 20 minut). Podáváme s rýží.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay..com

 
Autor: istar21

Apetit magazín