Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
3,8 (13x)
23. 10. 2024
Zapečená pohanka se zeleninou a smetanou
Apetit
Zapečená pohanka se zeleninou a smetanou
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
3,8 (13x)

Dobře ochucená pohanka, kterou zapečete ve smetaně – uvidíte, že vám tato opomíjená surovina konečně zachutná. Důležité je nešetřit kořením a bylinkami. Vše můžete dát do trouby i na nízkém plechu, upeče se pak více dokřupava.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 738.25 kcal
  • Bílkoviny 24.25 g
  • Sacharidy 85.5 g
  • Tuky 33 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/10

Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Logo na poklici zná každá hospodyně

Le Creuset slaví 100 let: Hrnec, který „přežije vše“, okouzlil Marilyn Monroe i Julii Child

Není hrnec jako hrnec – a u Le Creuset to platí dvojnásob. Tohle ikonické nádobí se dědí z generace na generaci, hrdě se vystavuje na kuchyňských policích a vydrží (skoro) všechno. Včetně připečeného guláše, rodinných návštěv i tří stěhování. Uvaříte v něm všechno, co má být poctivé a dobré – boloňskou, vývar i pořádné ragú. Letos slaví Le Creuset 100 let a rozhodně si zaslouží víc než jen tichou gratulaci.