Zapečená slanina

Zapečená slanina

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2137 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 4 g
Tuky 132 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo plné lahodné šťávy. Špenát můžete nahradit jakoukoli mraženou zeleninou, kterou máte rádi.

Suroviny

špenát 2 hrsti
listový
slanina 4 plátky
vejce 4 ks
smetana 4 PL
sýr 50 g
nastrouhaný, ementál
sůl
pepř

1Dejte špenátové lístky do cedníku a v dřezu je přelijte vařící vodou, aby zavadly. Důkladně protřeste – špenát tak zbavíte přebytečné vody.

2Rozehřejte troubu na 220 °C. Mělkou zapékací misku vyložte plátky slaniny a posypte špenátovými lístky. Osolte a opepřete, na vrch vyklepněte vejce a zakápněte smetanou. Všechno rovnoměrně posypte sýrem a vložte do trouby. Zapékejte osm až deset minut, dokud sýr nezezlátne a vejce neztuhnou. Podávejte s chlebem či bagetou.

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit