„Jídlo z kategorie rychlých, sytých a zajímavých. Je také velmi přizpůsobivé, pokud jde o zásoby – uplatníte jakoukoli mraženou zeleninu.“
Suroviny
špenát
2
hrsti
šunka
4
plátky
vejce
4
ks
smetana na vaření
4
PL
12%
sýr ementál
50
g
strouhaný, lze nahradit jiným druhem sýra typu ementál
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Špenátové lístky vsypte do cedníku, postavte do dřezu a přelijte vařící vodou – trochu ,ovadnou‘. Důkladně protřeste, aby všechna voda vykapala.
2
Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Mělkou zapékací misku (nebo dvě menší) vyložte plátky šunky a posypte špenátovými lístky.
3
Osolte a opepřete, navrch vyklepněte vejce a zakapejte smetanou. Všechno rovnoměrně posypte sýrem a vložte do trouby.
4
Zapékejte osm až deset minut, dokud sýr nezezlátne a vejce neztuhnou. Podávejte s kousky chleba nebo bagety.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 09:42
Apetit 2/05