Zapečená šunka po florentinsku

Zapečená šunka po florentinsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2043 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 3 g
Tuky 149 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Jídlo z kategorie rychlých, sytých a zajímavých. Je také velmi přizpůsobivé, pokud jde o zásoby – uplatníte jakoukoli mraženou zeleninu.“

Suroviny

špenát 2 hrsti
šunka 4 plátky
vejce 4 ks
smetana 4 PL
na vaření
sýr ementál 50 g
lze nahradit jiným druhem strouhaného sýra
sůl
pepř
1. Špenátové lístky vsypte do cedníku, postavte do dřezu a přelijte vařící vodou – trochu ,ovadnou‘. Důkladně protřeste, aby všechna voda vykapala.

2. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Mělkou zapékací misku (nebo dvě menší) vyložte plátky šunky a posypte špenátovými lístky. Osolte a opepřete, navrch vyklepněte vejce a zakapejte smetanou. Všechno rovnoměrně posypte sýrem a vložte do trouby.

3. Zapékejte osm až deset minut, dokud sýr nezezlátne a vejce neztuhnou. Podávejte s kousky chleba nebo bagety.

Komentáře

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit