Zapečená šunka po florentinsku

Zapečená šunka po florentinsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2043 kcal
Bílkoviny 159 g
Cukr 3 g
Tuky 149 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Jídlo z kategorie rychlých, sytých a zajímavých. Je také velmi přizpůsobivé, pokud jde o zásoby – uplatníte jakoukoli mraženou zeleninu.“

Suroviny

špenát 2 hrsti
šunka 4 plátky
vejce 4 ks
smetana 4 PL
na vaření
ementál 50 g
lze nahradit jiným druhem strouhaného sýra
sůl
pepř
1. Špenátové lístky vsypte do cedníku, postavte do dřezu a přelijte vařící vodou – trochu ,ovadnou‘. Důkladně protřeste, aby všechna voda vykapala.

2. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Mělkou zapékací misku (nebo dvě menší) vyložte plátky šunky a posypte špenátovými lístky. Osolte a opepřete, navrch vyklepněte vejce a zakapejte smetanou. Všechno rovnoměrně posypte sýrem a vložte do trouby.

3. Zapékejte osm až deset minut, dokud sýr nezezlátne a vejce neztuhnou. Podávejte s kousky chleba nebo bagety.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit