0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená vejce se šunkou, sýrem a rajčaty

Zapečená vejce se šunkou, sýrem a rajčaty

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7068 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 622 g
Tuky 308 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Příprava snídaně může být po veselé noci trochu náročná. U téhle naštěstí stačí opéct chleba, doplnit ho ostatními surovinami a dát na pár minut do trouby.

Suroviny

toustový chléb 8 plátků
lze nahradit obyčejným
rostlinný olej
na opečení chleba
máslo
na vytření misek
konzervovaná rajčata loupaná 200 g
sekaná, konzervovaná
šunka 8 plátků
silné
vejce 8 ks
sýr 200 g
strouhaný
sůl
pepř
1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm dokřupava chleba. Rozkrojte na čtyři trojúhelníky nebo na poloviny.

2.  Osm zapékacích misek vytřete máslem, na dno každé dejte dvě lžíce nasekaných rajčat, plátek šunky a opečený chleba. Navrch rozklepněte vejce, osolte, opepřete a posypte sýrem. Vložte do trouby a zapékejte zhruba deset minut, až budou vejce propečená tak, jak je máte rádi.

Jde to i ve velkém! 
Nemáte-li dost zapékacích misek, zapečte vše v pekáči nebo velké zapékací formě; do trouby ji dejte přibližně na dvacet minut.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit