Zapečená vejce se šunkou, sýrem a rajčaty

Zapečená vejce se šunkou, sýrem a rajčaty

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7068 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 622 g
Tuky 308 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Příprava snídaně může být po veselé noci trochu náročná. U téhle naštěstí stačí opéct chleba, doplnit ho ostatními surovinami a dát na pár minut do trouby.

Suroviny

toustový chléb 8 plátků
lze nahradit obyčejným
rostlinný olej
na opečení chleba
máslo
na vytření misek
konzervovaná rajčata loupaná 200 g
sekaná, konzervovaná
šunka 8 plátků
silné
vejce 8 ks
sýr 200 g
strouhaný
sůl
pepř
1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm dokřupava chleba. Rozkrojte na čtyři trojúhelníky nebo na poloviny.

2.  Osm zapékacích misek vytřete máslem, na dno každé dejte dvě lžíce nasekaných rajčat, plátek šunky a opečený chleba. Navrch rozklepněte vejce, osolte, opepřete a posypte sýrem. Vložte do trouby a zapékejte zhruba deset minut, až budou vejce propečená tak, jak je máte rádi.

Jde to i ve velkém! 
Nemáte-li dost zapékacích misek, zapečte vše v pekáči nebo velké zapékací formě; do trouby ji dejte přibližně na dvacet minut.

Komentáře

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit