Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

cuketa 2 ks
velká
hovězí maso mleté 500 g
rajčatová passata 1 ks
konzerva
kuskus 200 g
sušená rajčata
víno červené 150 ml
šalotka 1 ks
česnek 2
parmazán 50 g
olivový olej
sůl mořská

1. Kuskus osolte a zakápněte kvalitním olivovým olejem, promíchejte. Zalijte vařící vodou a pod pokličkou dejte na 10 minut stát stranou, poté vmíchejte pokrájená sušená rajčata.

2. Rozehřejte troubu na 180°. Na olivovém oleji zpěňte šalotku a česnek. Přidejte mleté maso a opékejte asi 10 minut dohněda. Podlijte vínem, povařte až se víno částečně odpaří. Přilijte plechovku rajčat a nechte znovu provařit asi 10 minut do zhoustnutí a odstavte. Až směs částečně vychladne, vmíchejte kuskus.

3. Cukety podélně přepůlte. Vnitřek vydlabejte a dužinu se semínky vyhoďte. Naskládejte cukety do pekáčku, osolte, naplňte masovou směsí, zasypte parmezánem a dejte zapéct asi na půl hodiny, až sýr zezlátne. Servírujte zakápnuté olivovým olejem a případně balsamikovým octem, např. hruškovým.

Autor: kuba vitek

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit