Rozhodli jsme se zpracovat úrodu ze zahrádky i z lesa a připravit něco překvapivě chutného. Výsledkem jsou zapečené dýňové gnocchi s houbami a sýrem. Vegetariánské jídlo plné barev i chutí. A navíc skvělý důkaz, že příprava domácích gnocchi je opravdu snadná.
Porce
Suroviny
Porce
Na gnocchi
Na zapečení
Na zdobení
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/11
Recept je z vydání:
Apetit 2023/11
Listopadový Apetit, který vychází už 19. 10., je plný té nejlahodnější podzimní inspirace. Co vás čeká na jeho stránkách? Proti podzimním splínům budeme bojovat jídlem! Máme pro vás recepty záviny plné ovoce. Zvlášť se zaměříme na tažený, který zaujal i Pavla Berkyho tak, že pro vás o něm natočí video. Dýni společně proměníme v omáčku, lasagne, gnocchi nebo tiramisu. Uvaříme barevný podzimní oběd a upečeme dezerty opojně vonící čajem. Nezapomněli jsme ani na oslavy svátku svatého Martina, na jehož počest s námi připravíte luxusní menu. Vyzpovídali jsme známou kuchařku a influencerku Chili Ta Thuy a naučili se od ní 3 vynikající jídla. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměřila na cukr. Apetit, napsáno s chutí.