Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou
Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1304 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 233 g
Tuky 1 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutná šťavnatá dužina se dá ze zralého ovoce jednoduše vyjíst lžičkou. Ale kombinace se zkaramelizovaným cukrem, okouzlující vůní skořice a svižnou zakysanou smetanou patří ke špičkovým úpravám, a přitom je tak snadná! Vybírejte ovoce, které vám bude připadat na svou velikost těžké, na omak poddajné a stejnoměrně oranžově zbarvené.

Související recepty

Suroviny

kaki 8 ks
mletá
sladší, aromatické (muškátové)
k podávání

Postup

1

Víno svařte v kastrůlku se lžící cukru asi na polovinu; trvá to tak osm minut. Kaki opláchněte, vyjměte stopku a ovoce příčně překrojte napůl. Cukr v misce nebo na talířku dobře promíchejte s mletou skořicí. Smetanu nechte vychladit a troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2

Poloviny kaki vložte do pekáčku; ovoce by se nemělo příliš mačkat, nebo naopak být naskládané příliš volně. Přelijte je svařeným vínem, každou polovinu posypte cukrem se skořicí.

3

Vložte do trouby a zapékejte asi čtvrt hodiny, až se cukr roztaví a slupka ovoce mírně popraská a naskáčou na ní zlatohnědé puchýřky. Podávejte s vychlazenou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

17.10.2007 09:33
Recept se nachází v č. 1/07, str. 76

Apetit magazín