0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou

Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1304 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 233 g
Tuky 1 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutná šťavnatá dužina se dá ze zralého ovoce jednoduše vyjíst lžičkou. Ale kombinace se zkaramelizovaným cukrem, okouzlující vůní skořice a svižnou zakysanou smetanou patří ke špičkovým úpravám, a přitom je tak snadná! Vybírejte ovoce, které vám bude připadat na svou velikost těžké, na omak poddajné a stejnoměrně oranžově zbarvené.

Suroviny

kaki 8 ks
krupicový cukr 8 PL
skořice 4 ČL
mletá
víno bílé 300 ml
sladší, aromatické (muškátové)
zakysaná smetana
k podávání

1 Víno svařte v kastrůlku se lžící cukru asi na polovinu; trvá to tak osm minut. Kaki opláchněte, vyjměte stopku a ovoce příčně překrojte napůl. Cukr v misce nebo na talířku dobře promíchejte s mletou skořicí. Smetanu nechte vychladit a troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2 Poloviny kaki vložte do pekáčku; ovoce by se nemělo příliš mačkat, nebo naopak být naskládané příliš volně. Přelijte je svařeným vínem, každou polovinu posypte cukrem se skořicí.

3 Vložte do trouby a zapékejte asi čtvrt hodiny, až se cukr roztaví a slupka ovoce mírně popraská a naskáčou na ní zlatohnědé puchýřky. Podávejte s vychlazenou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit