Zapečené maso s bagetou

Zapečené maso s bagetou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 146 g
Cukr 140 g
Tuky 77 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Římský kmín dodá jídlu charakteristické aroma. Chutná a nenáročná večeře.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
libové
cibule 2 ks
nahrubo nasekané nebo celé
olivový olej 2 ČL
kmín 2 PL
mletý, římský
chilli sušené 1 ČL
jemné
rajčata 400 g
krájená, konzerva
vývar hovězí 600 ml
bageta 1 ks
česneková, lze nahradit 1 malou bagetou, na plátky, zakapanou rozpuštěným máslem a potřebou česnekem
sůl
pepř
1 Maso pár minut opékejte dohněda na větší nepřilnavé pánvi, pak dejte do mísy. Nahrubo nasekanou cibuli nasekejte v mixéru najemno nebo cibuli najemno nastrouhejte. Pak ji vložte spolu s olejem do pánve a opékejte 2–3 minuty doměkka. Přidejte koření, opékejte ještě minutu. Maso vraťte do pánve, zalijte rajčaty a vývarem, přiveďte k varu. Nechte 20 minut zvolna vařit.

2 Troubu zahřejte na 200 °C. Směs z pánve dejte do zapékací mísy, navrch naskládejte krajíčky bagety. Pečte dvanáct minut, aby byl chléb křupavý.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit