Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené maso s bagetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené maso s bagetou

4/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1946 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 146 g
Tuky 77 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Římský kmín dodá jídlu charakteristické aroma. Chutná a nenáročná večeře.

Související recepty

Suroviny

nahrubo nasekané nebo celé
olivový olej 2 ČL
římský kmín 2 PL
mletý
chilli sušené 1 ČL
jemné
vývar hovězí 600 ml
bageta 1 ks
česneková, lze nahradit 1 malou bagetou, na plátky, zakapanou rozpuštěným máslem a potřebou česnekem
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Maso pár minut opékejte dohněda na větší nepřilnavé pánvi, pak dejte do mísy.

2

Nahrubo nasekanou cibuli nasekejte v mixéru najemno nebo cibuli najemno nastrouhejte.

3

Pak ji vložte spolu s olejem do pánve a opékejte 2–3 minuty doměkka.

4

Přidejte koření, opékejte ještě minutu.

5

Maso vraťte do pánve, zalijte rajčaty a vývarem, přiveďte k varu. Nechte 20 minut zvolna vařit.

6

Troubu zahřejte na 200 °C.

7

Směs z pánve dejte do zapékací mísy, navrch naskládejte krajíčky bagety.

Pečte dvanáct minut, aby byl chléb křupavý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...