Přímo biblické rozměry má toto tradiční jídlo židovské kuchyně. Říká se mu Melon Baal Canaf, tedy meloun s křídly – na stole totiž vydrží tak krátce, jako kdyby měl perutě… Do náplně můžete dát i pečené maso.
Suroviny
meloun
3
ks
cukrový, malý
olej
⅓
hrnku
kuře
600
g
nebo krůtí, nasekané
sůl
jarní cibulka
2
hrnky
zelená, nasekaná
petrželka
⅓
hrnku
nasekaná
citronová šťáva
¼
hrnku
rýže
2
hrnky
povařená
Postup
1
Melouny podélně rozpulte, vyjměte semínka, dužinu vydlabejte a dejte stranou. Na oleji v kastrolu osmahněte maso, osolte a asi čtvrt hodiny duste. Vmíchejte cibulku, petrželku, citronovou štávu a ještě chvilku poduste, aby cibulky změkly. Nechte vychladnout a pak smíchejte s povařenou rýží.
2
Směsí naplňte rozpůlené melouny a posypte je nasekanou dužinou. V ohnivzdorné formě zapékejte při 150 stupních asi dvacet minut. Podávejte horké.
Komentáře