0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené melouny po židovsku

Zapečené melouny po židovsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené melouny po židovsku

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2806 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 362 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přímo biblické rozměry má toto tradiční jídlo židovské kuchyně. Říká se mu Melon Baal Canaf, tedy meloun s křídly – na stole totiž vydrží tak krátce, jako kdyby měl perutě… Do náplně můžete dát i pečené maso.

Suroviny

meloun 3 ks
cukrový, malý
olej 0.3 hrnku
kuře 600 g
nebo krůtí, nasekané
sůl
jarní cibulka 2 hrnky
zelená, nasekaná
petrželka 0.3 hrnku
nasekaná
citronová štáva 0.25 hrnku
rýže 2 hrnky
povařená

1 Melouny podélně rozpulte, vyjměte semínka, dužinu vydlabejte a dejte stranou. Na oleji v kastrolu osmahněte maso, osolte a asi čtvrt hodiny duste. Vmíchejte cibulku, petrželku, citronovou štávu a ještě chvilku poduste, aby cibulky změkly. Nechte vychladnout a pak smíchejte s povařenou rýží.

2 Směsí naplňte rozpůlené melouny a posypte je nasekanou dužinou. V ohnivzdorné formě zapékejte při 150 stupních asi dvacet minut. Podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit