Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené melouny po židovsku
Zapečené melouny po židovsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené melouny po židovsku

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2806 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 362 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přímo biblické rozměry má toto tradiční jídlo židovské kuchyně. Říká se mu Melon Baal Canaf, tedy meloun s křídly – na stole totiž vydrží tak krátce, jako kdyby měl perutě… Do náplně můžete dát i pečené maso.

Suroviny

cukrový, malý
olej hrnku
kuře 600 g
nebo krůtí, nasekané
sůl
jarní cibulka 2 hrnky
zelená, nasekaná
petrželka hrnku
nasekaná
rýže 2 hrnky
povařená

Postup

1

Melouny podélně rozpulte, vyjměte semínka, dužinu vydlabejte a dejte stranou. Na oleji v kastrolu osmahněte maso, osolte a asi čtvrt hodiny duste. Vmíchejte cibulku, petrželku, citronovou štávu a ještě chvilku poduste, aby cibulky změkly. Nechte vychladnout a pak smíchejte s povařenou rýží.

2

Směsí naplňte rozpůlené melouny a posypte je nasekanou dužinou. V ohnivzdorné formě zapékejte při 150 stupních asi dvacet minut. Podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

07.07.2008 11:16
Recept se nachází v č.8/07, str.83

Apetit magazín