Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené portobello
Zapečené portobello
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené portobello

4.5/5 Počet hodnocení: 46
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2062 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 255 g
Tuky 64 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kloboukům portobello (steakovým krémovým žampionům) nejvíc sluší úprava na grilu nebo pod ním. Pokud už vás masové steaky omrzely a rádi byste nějakou změnu, pak zapečené portobello jsou ten správný recept. Náplň ze syrové bílé klobásky, sýra a koření je skutečná lahůdka.

Související recepty

Suroviny

žampiony portobello 8 ks
čedar 150 g
nastrouhaný nahrubo
bílý, lze nahradit 50 g čerstvé strouhanky
bílá, čerstá
česnek 1 stroužek
oloupaný
rozdrcená
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej

Postup

1

Portobello očistěte, z hladké strany lehce nařízněte do kříže a z obou stran posolte.

2

Toustový chléb rozmixujte v robotu s prolisovaným česnekem, petrželkou a chilli papričkou. Klobásky vymačkejte ze střívka do mísy, přisypte k nim bylinkovou strouhanku, čedar a vše dobře promíchejte.

3

Rozehřejte troubu na 200 °C. Olej rozpalte na pánvi a portobello na něm zprudka opečte, zhruba minutu na každé straně. Přendejte na plech žebrováním nahoru a do kloboučků rozdělte směs. Dejte zapéct na 10–15 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín