Kloboukům portobello (steakovým krémovým žampionům) nejvíc sluší úprava na grilu nebo pod ním. Pokud už vás masové steaky omrzely a rádi byste nějakou změnu, pak zapečené portobello jsou ten správný recept. Náplň ze syrové bílé klobásky, sýra a koření je skutečná lahůdka.
Suroviny
Postup
Portobello očistěte, z hladké strany lehce nařízněte do kříže a z obou stran posolte.
Toustový chléb rozmixujte v robotu s prolisovaným česnekem, petrželkou a chilli papričkou. Klobásky vymačkejte ze střívka do mísy, přisypte k nim bylinkovou strouhanku, čedar a vše dobře promíchejte.
Rozehřejte troubu na 200 °C. Olej rozpalte na pánvi a portobello na něm zprudka opečte, zhruba minutu na každé straně. Přendejte na plech žebrováním nahoru a do kloboučků rozdělte směs. Dejte zapéct na 10–15 minut.