0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené portobello

Zapečené portobello
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené portobello

4.6 / 5. Počet hodnocení: 35
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2051 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 253 g
Tuky 64 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kloboukům portobello (steakovým krémovým žampionům) nejvíc sluší úprava na grilu nebo pod ním.

Suroviny

žampiony portobello 8 ks
čedar 150 g
nastrouhaný nahrubo
toustový chléb 3 plátky
bílý, lze nahradit 50 g čerstvé strouhanky
klobása grilovací 200 g
bílá, čerstá
česnek 1 stroužek
oloupaný
chilli paprička 0.5 ks
rozdrcená
petrželka hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej

Postup

1

Portobello očistěte, z hladké strany lehce nařízněte do kříže a z obou stran posolte.

2

Toustový chléb rozmixujte v robotu s prolisovaným česnekem, petrželkou a chilli papričkou. Klobásky vymačkejte ze střívka do mísy, přisypte k nim bylinkovou strouhanku, čedar a vše dobře promíchejte.

3

Rozehřejte troubu na 200 °C. Olej rozpalte na pánvi a portobello na něm zprudka opečte, zhruba minutu na každé straně. Přendejte na plech žebrováním nahoru a do kloboučků rozdělte směs. Dejte zapéct na 10–15 minut.

Související články

Jak zacházet se žampiony
  • Tipy a triky

Jak zacházet se žampiony

Žampiony skladujte ve tmě, v chladu a suchu. Obsahují mnoho vody, a proto se rychle nevysuší.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit