0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené sladké brambory s meruňkami

Zapečené sladké brambory s meruňkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené sladké brambory s meruňkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3076 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 524 g
Tuky 83 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na sladkou strunu sladkých brambor virtuózně zahrají meruňky i jemné pekany; seženete je u prodejců oříšků.

Suroviny

brambory 8 ks
sladké, oloupané, uvařené, rozpůlené
cukr 1,5 hrnek
upěchovaný
škrob 1,5 PL
maizeny
sůl ¼ ČL
skořice ½ ČL
sušená pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná
kompotované, na plátky
máslo 1 PL
vymazání formy
pekanové ořechy ½ hrnku
lze nahradit vlašskými

1 Troubu předehřejte na 180 stupňů. Brambory rozložte do vymaštěné formy. V kastrůlku smíchejte cukr, škrob, sůl, skořici a kůru, zalijte hrnkem sirupu z meruněk, uveďte do varu a dvě minuty povařte. Plátky meruněk rozložte na brambory, do sirupu přidejte máslo a ořechy a směsí přelijte brambory s meruňkami. Zapékejte asi půl hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč