0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené smetanové kotlety

Zapečené smetanové kotlety

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 102
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2281 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 141 g
Tuky 106 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 3 ks
kotleta 4 ks
brambory 6 ks
eidam 300 g
smetana ke šlehání
kmín
sůl
pepř

Postup

1

Cibuli nakrájíme na asi tří milimetry silná kolečka a rozprostřeme na dno pekáče, na který jsme předtím nalili olej. Lehce osolíme a opepříme.

2

Kotlety naklepeme a rozložíme na cibuli. Shora znovu lehce osolíme, opepříme a zasypeme kmínem. Na tuto vrstvu klademe úhledně, trošku přes sebe, brambory nakrájené na asi tří milimetry silná kolečka. I tuto vrstvu osolíme a opepříme.

3

Celé zasypeme nahrubo nakrájeným eidamem a zalijeme smetanou. S pekáčem zatřeseme, aby se smetana dostala mezi všechny vrstvy.

4

Pečeme cca hodinu v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Prvních 40 minut pečeme překryté alobalem. Jde o starý, známý, zaručeně dobrý recept, který chutná všem a je velice jednoduchý i pro úplné začátečníky.

Foto ilustrační: Commons.Wikimedia.org

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč