Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečený bulgur se špenátem

Zapečený bulgur se špenátem

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 695 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 134 g
Tuky 8 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

bulgur 160 g
200 g
listový špenát
rajče 100 g
drcená, loupaná
olej
tofu 50 g
sůl

Postup

1

Bulgur uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody a trochou oleje do poloměkka.

2

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a uzené tofu nakrájené na nudličky.

3

Přidáme drcená rajčata, krájený listový špenát, mírně podlijeme a podusíme.

4

Přidáme uvařený bulgur, prolisovaný česnek a sůl. Promícháme a dáme do olejem vymazané zapékací misky, posypeme nastrouhaným parmezánem a zapečeme.

Foto: Pexels.com

Autor: beniki

Apetit magazín