0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený pastinák a sladké brambory

Zapečený pastinák a sladké brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečený pastinák a sladké brambory

1.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 120 g
Tuky 88 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezmasá pochoutka s bylinkami, česnekem, cibulí, zalitá báječnou smetanovou směsí.

Suroviny

housky 40 g
nastrouhaná, čerstvá
máslo 2 PL
rozpuštěné
rozmarýn 4 ČL
čerstvý, nasekaný
parmazán 30 g
strouhaný
piniové oříšky 30 g
máslo 20 g
rozpuštěné
zakysaná smetana 125 ml
vývar kuřecí 125 ml
muškátový oříšek 0.25 ČL
strouhaný
pastinák 200 g
oloupaný, na tenká kolečka
brambory 200 g
sladké, oloupané, na tenké plátky
cibule 1 ks
střední, na půlkolečka
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
černý, drcený

1 Zahřejte troubu na 180 °C. Strouhanku, máslo, 2 lžičky rozmarýnu, parmazán a piniová semínka dejte do misky a důkladně promíchejte. Odložte. Šest zapékacích nádob o obsahu 250 ml vymažte máslem. Zakysanou smetanu, vývar a muškátový oříšek přiveďte k varu, hned odstavte.

2 Do nádob navrstvěte pastinák, oboje brambory, cibuli, 2 lžičky rozmarýnu, česnek, sůl a pepř, navrch dejte vrstvu brambor. Zalijte tekutou směsí a posypte strouhankou. Zapékejte 45 minut nebo tak dlouho, aby brambory změkly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit