0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený pastinák a sladké brambory

Zapečený pastinák a sladké brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečený pastinák a sladké brambory

1.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 120 g
Tuky 88 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezmasá pochoutka s bylinkami, česnekem, cibulí, zalitá báječnou smetanovou směsí.

Suroviny

housky 40 g
nastrouhaná, čerstvá
máslo 2 PL
rozpuštěné
rozmarýn 4 ČL
čerstvý, nasekaný
strouhaný
piniové oříšky 30 g
máslo 20 g
rozpuštěné
vývar kuřecí 125 ml
muškátový oříšek ¼ ČL
strouhaný
oloupaný, na tenká kolečka
brambory 200 g
sladké, oloupané, na tenké plátky
cibule 1 ks
střední, na půlkolečka
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
černý, drcený

1 Zahřejte troubu na 180 °C. Strouhanku, máslo, 2 lžičky rozmarýnu, parmazán a piniová semínka dejte do misky a důkladně promíchejte. Odložte. Šest zapékacích nádob o obsahu 250 ml vymažte máslem. Zakysanou smetanu, vývar a muškátový oříšek přiveďte k varu, hned odstavte.

2 Do nádob navrstvěte pastinák, oboje brambory, cibuli, 2 lžičky rozmarýnu, česnek, sůl a pepř, navrch dejte vrstvu brambor. Zalijte tekutou směsí a posypte strouhankou. Zapékejte 45 minut nebo tak dlouho, aby brambory změkly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč