Bezmasá pochoutka s bylinkami, česnekem, cibulí, zalitá báječnou smetanovou směsí.
Suroviny
housky
40
g
nastrouhaná, čerstvá
máslo
2
PL
rozpuštěné
rozmarýn
4
ČL
čerstvý, nasekaný
parmazán
30
g
strouhaný
piniové oříšky
30
g
máslo
20
g
rozpuštěné
zakysaná smetana
125
ml
vývar kuřecí
125
ml
muškátový oříšek
¼
ČL
strouhaný
pastinák
200
g
oloupaný, na tenká kolečka
brambory
200
g
sladké, oloupané, na tenké plátky
cibule
1
ks
střední, na půlkolečka
česnek
1
stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
černý, drcený
Postup
1
Zahřejte troubu na 180 °C. Strouhanku, máslo, 2 lžičky rozmarýnu, parmazán a piniová semínka dejte do misky a důkladně promíchejte. Odložte. Šest zapékacích nádob o obsahu 250 ml vymažte máslem. Zakysanou smetanu, vývar a muškátový oříšek přiveďte k varu, hned odstavte.
2
Do nádob navrstvěte pastinák, oboje brambory, cibuli, 2 lžičky rozmarýnu, česnek, sůl a pepř, navrch dejte vrstvu brambor. Zalijte tekutou směsí a posypte strouhankou. Zapékejte 45 minut nebo tak dlouho, aby brambory změkly.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co zapéct v troubě? Jídla z jednoho pekáčku aneb rychlé a bezpracné obědy či večeře(60 receptů )
- 13 skvělých receptů s pastinákem(13 receptů )
- Kořenová zelenina: Levná surovina, kterou připravíte na desítky lahodných způsobů(36 receptů )
- Kořenová zelenina: Levná surovina, kterou připravíte na desítky lahodných způsobů(36 receptů )