0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený pastinák a sladké brambory

Zapečený pastinák a sladké brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečený pastinák a sladké brambory

2.1/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 120 g
Tuky 88 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezmasá pochoutka s bylinkami, česnekem, cibulí, zalitá báječnou smetanovou směsí.

Suroviny

housky 40 g
nastrouhaná, čerstvá
máslo 2 PL
rozpuštěné
rozmarýn 4 ČL
čerstvý, nasekaný
strouhaný
piniové oříšky 30 g
máslo 20 g
rozpuštěné
vývar kuřecí 125 ml
muškátový oříšek ¼ ČL
strouhaný
oloupaný, na tenká kolečka
sladké, oloupané, na tenké plátky
cibule 1 ks
střední, na půlkolečka
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
černý, drcený

1 Zahřejte troubu na 180 °C. Strouhanku, máslo, 2 lžičky rozmarýnu, parmazán a piniová semínka dejte do misky a důkladně promíchejte. Odložte. Šest zapékacích nádob o obsahu 250 ml vymažte máslem. Zakysanou smetanu, vývar a muškátový oříšek přiveďte k varu, hned odstavte.

2 Do nádob navrstvěte pastinák, oboje brambory, cibuli, 2 lžičky rozmarýnu, česnek, sůl a pepř, navrch dejte vrstvu brambor. Zalijte tekutou směsí a posypte strouhankou. Zapékejte 45 minut nebo tak dlouho, aby brambory změkly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...