Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 119
Do 30 minut Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 879 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 62 g
Tuky 50 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé bezmasé jídlo ze zeleniny potěší nejen vegetariány, ale také pomůže rychle zpracovat úrodu ze zahrádky nebo úlovky z farmářského trhu. Patisony a dýně jsou jako stvořené pro zapékání a pokud k nim přidáte rajčata a kupu bylinek, rázem máte hotovou rychlou večeři z jednoho pekáče.

Suroviny

patison 1 ks
velký, lze nahradit 2 malými kusy
olivový olej
sůl
bazalka
oregano
bylinkový olej
sýr 250 g
tvrdý
dýně ½ ks
hokaido

Postup

1

Nejprve nakrájejte patison na plátky a odkrojte kůru, pak vykrojte jádřinec a patison naskládejte na dno plechu s vysokým okrajem, na který jste nejprve dali olivový olej. Mezery po jádřincích vyplňte jiným patisonem a celou vrstvu posypte sladkou paprikou.

2

Na patison přidejte vrstvu rajčat krájených na kolečka, osolených, posypaných čerstvou bazalkou a oreganem a nakonec pokapejte bylinkovým olejem.

3

Na rajčata položte vrstvu sýra nakrájeného na jemné plátky. Poté kůry zbavené plátky hokaida, které je nutné polít olivovým olejem a nakonec položte opět rajčata s bazalkou, oreganem. Jemně osolte a navrch pokapejte olivovým olejem.

4

Vše dejte do trouby a pečte asi při 180 °C 30-45 minut. Podávejte s vařenými brambory omaštěnými máslem, nebo s bílým chlebem.

Foto: Flickr.com

Apetit magazín