0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený patizon a hokkaido

Zapečený patizon a hokkaido

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 113
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 879 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 62 g
Tuky 50 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

patison 1 ks
velký, lze nahradit 2 malými kusy
dýně 1 ks
hokaido
sýr 250 g
rajče 1 kg
bazalka
oregano
olej
ochucený
olivový olej
sůl
paprika mletá sladká
mletá

Postup

1

Nejprve je nutné nakrájet patizon na plátky a odkrojit kůru, pak vykrojit jadřinec a patizon naskládat na dno plechu s vysokým okrajem, na který jsme nejprve dali olivový olej. Mezery po jadřincích se vyplní jiným patizonem. Celou vrstvuje pak nutné posypat sladkou paprikou.

2

Na patizon přijde vrstva rajčat krájených na kolečka, osolených, posypaných čestvou bazalkou a dobromyslí a nakonec pokapaných na mnoha místech ochuceným olivovým olejem.

3

Na rajčata pak přijde vrstva sýra nakrájeného najemné plátky. Následují kůry zbavené plátky hokaida, které je nutné polít olivovým olejem a nakonec opět rajčata s bazalkou, dobromyslí, jemně osolená a opět poolejovaná olejem olivovým obyčejným.

4

Vše se dá do trouby a peče asi při 180*c1/2-3/4 hodinky. Jídlo je výborné s bramborem, který je jemně omaštěný máslem, nebo s bílým chlebem.

Foto: Flickr.com

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit