Rychlé bezmasé jídlo ze zeleniny potěší nejen vegetariány, ale také pomůže rychle zpracovat úrodu ze zahrádky nebo úlovky z farmářského trhu. Patisony a dýně jsou jako stvořené pro zapékání a pokud k nim přidáte rajčata a kupu bylinek, rázem máte hotovou rychlou večeři z jednoho pekáče.
Postup
Nejprve nakrájejte patison na plátky a odkrojte kůru, pak vykrojte jádřinec a patison naskládejte na dno plechu s vysokým okrajem, na který jste nejprve dali olivový olej. Mezery po jádřincích vyplňte jiným patisonem a celou vrstvu posypte sladkou paprikou.
Na patison přidejte vrstvu rajčat krájených na kolečka, osolených, posypaných čerstvou bazalkou a oreganem a nakonec pokapejte bylinkovým olejem.
Na rajčata položte vrstvu sýra nakrájeného na jemné plátky. Poté kůry zbavené plátky hokaida, které je nutné polít olivovým olejem a nakonec položte opět rajčata s bazalkou, oreganem. Jemně osolte a navrch pokapejte olivovým olejem.
Vše dejte do trouby a pečte asi při 180 °C 30-45 minut. Podávejte s vařenými brambory omaštěnými máslem, nebo s bílým chlebem.
Foto: Flickr.com