0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané brambory s houbami, špenátem a rajčaty

Zapékané brambory s houbami, špenátem a rajčaty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2100 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 238 g
Tuky 85 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

žampiony 400 g
máslo 3 PL
sůl
pepř
mletý
cibule 1 ks
česnek 3
olivový olej
špenát 500 g
mražený
smetana 100 ml
brambory 500 g
rajče 500 g
bazalka hrst
rajčata cherry 150 g
mozzarella 100 g
strouhaná

Postup

1

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme je na másle na pánvi. Osolíme je a opepříme. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak je necháme zesklovatět na troše oleje v pánvi. Přidáme rozmrazený špenát. Podlijeme ho smetanou, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

2

Brambory oloupeme, povaříme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kolečka.

3

Pekáček vytřeme olejem a rozložíme do něj brambory. Lehce je osolíme a zakryjeme je podušenými houbami. Přidáme špenát a rajčata. Vše zalijeme rozkvedlaným vajíčkem s nasekanou bazalkou, zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a při 180 °C necháme péct asi 30 minut.

4

Alobal z pekáčku odstraníme. Zeleninu poklademe cherry rajčátky, zasypeme sýrem a vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezezlátne.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Autor: marta13

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit