Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané gnocchi

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3604 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 426 g
Tuky 147 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S mozzarellou a rajčatovo-fazolovou omáčkou si sice můžete zapéct i kupované nočky, ale domácí jsou mnohem lepší!

Související recepty

Suroviny

ricotta 500 g
strouhaný
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
+ trocha na posypání válu
sůl
nejlépe mořská
pepř
drcený černý
strouhaná
Na rajčatovou omáčku
olivový olej 20 ml
česnek 3 stroužky
oloupané
rajče 800 g
konzerva sekaných
vývar kuřecí 250 ml
lze nahradit zeleninovým
hnědý cukr 2 PL
fazole 400 g
konzerva, tmavé / žíhané, slité
bazalka 2 PL
nasekané lístky
sůl mořská
pepř
drcený černý

Postup

1

Zahřejte středně velký nepřilnavý rendlík na střední teplotu. Vlijte olej a minutu dvě opékejte česnek. Vmíchejte rajčata, vývar, vsypte cukr a 5-6 minut povařte. Vsypte fazole a bazalku, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Dejte stranou.

První čtyři přísady dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.

Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku.

Rozpalte gril či troubu. Noky vložte do zapékací nádoby o objemu 1 litr. Rovnoměrně přelijte rajčatovou omáčkou a posypte mozzarellou. Zapečte pod grilem 3-4 minuty či v troubě, aby sýr zezlátl.

NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

Komentáře

09.04.2010 14:48
Skvělý recept! Ricottové gnocchi byly po klasických bramborových milou změnou. Omáčku s fazolemi a mozzarellou jsem si moc oblíbila a požívám ji i při zapékání bramborových gnocchů, jen sýra dávám mnooohem víc :) Je to velmi syté jídlo, které si u nás našlo své stálé místo. Doporučuji!

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...