0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané gnocchi

Zapékané gnocchi

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3604 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 426 g
Tuky 147 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S mozzarellou a rajčatovo-fazolovou omáčkou si sice můžete zapéct i kupované nočky, ale domácí jsou mnohem lepší!

Suroviny

ricotta 500 g
strouhaný
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
mouka pšeničná hladká 125 g
+ trocha na posypání válu
sůl
nejlépe mořská
pepř
drcený černý
strouhaná
Na rajčatovou omáčku
olivový olej 20 ml
česnek 3 stroužky
oloupané
rajče 800 g
konzerva sekaných
vývar kuřecí 250 ml
lze nahradit zeleninovým
hnědý cukr 2 PL
fazole 400 g
konzerva, tmavé / žíhané, slité
bazalka 2 PL
nasekané lístky
sůl mořská
pepř
drcený černý

Zahřejte středně velký nepřilnavý rendlík na střední teplotu. Vlijte olej a minutu dvě opékejte česnek. Vmíchejte rajčata, vývar, vsypte cukr a 5–6 minut povařte. Vsypte fazole a bazalku, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Dejte stranou.

První čtyři přísady dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.

Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku.

Rozpalte gril či troubu. Noky vložte do zapékací nádoby o objemu 1 litr. Rovnoměrně přelijte rajčatovou omáčkou a posypte mozzarellou. Zapečte pod grilem 3–4 minuty či v troubě, aby sýr zezlátl.

NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

Komentáře

Eva Pasková

Skvělý recept! Ricottové gnocchi byly po klasických bramborových milou změnou. Omáčku s fazolemi a mozzarellou jsem si moc oblíbila a požívám ji i při zapékání bramborových gnocchů, jen sýra dávám mnooohem víc :) Je to velmi syté jídlo, které si u nás našlo své stálé místo. Doporučuji!

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč