0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané gnocchi

Zapékané gnocchi

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3604 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 426 g
Tuky 147 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S mozzarellou a rajčatovo-fazolovou omáčkou si sice můžete zapéct i kupované nočky, ale domácí jsou mnohem lepší!

Suroviny

ricotta 500 g
parmazán 50 g
strouhaný
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
mouka pšeničná hladká 125 g
+ trocha na posypání válu
sůl
nejlépe mořská
pepř
drcený černý
mozzarella 100 g
strouhaná
Na rajčatovou omáčku
olivový olej 20 ml
česnek 3 stroužky
oloupané
rajče 800 g
konzerva sekaných
vývar kuřecí 250 ml
lze nahradit zeleninovým
hnědý cukr 2 PL
fazole 400 g
konzerva, tmavé / žíhané, slité
bazalka 2 PL
nasekané lístky
sůl mořská
pepř
drcený černý

Zahřejte středně velký nepřilnavý rendlík na střední teplotu. Vlijte olej a minutu dvě opékejte česnek. Vmíchejte rajčata, vývar, vsypte cukr a 5–6 minut povařte. Vsypte fazole a bazalku, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Dejte stranou.

První čtyři přísady dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.

Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku.

Rozpalte gril či troubu. Noky vložte do zapékací nádoby o objemu 1 litr. Rovnoměrně přelijte rajčatovou omáčkou a posypte mozzarellou. Zapečte pod grilem 3–4 minuty či v troubě, aby sýr zezlátl.

NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

Komentáře

Eva Pasková

Skvělý recept! Ricottové gnocchi byly po klasických bramborových milou změnou. Omáčku s fazolemi a mozzarellou jsem si moc oblíbila a požívám ji i při zapékání bramborových gnocchů, jen sýra dávám mnooohem víc :) Je to velmi syté jídlo, které si u nás našlo své stálé místo. Doporučuji!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit