S mozzarellou a rajčatovo-fazolovou omáčkou si sice můžete zapéct i kupované nočky, ale domácí jsou mnohem lepší!
Suroviny
Postup
Zahřejte středně velký nepřilnavý rendlík na střední teplotu. Vlijte olej a minutu dvě opékejte česnek. Vmíchejte rajčata, vývar, vsypte cukr a 5-6 minut povařte. Vsypte fazole a bazalku, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Dejte stranou.
První čtyři přísady dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.
Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku.
Rozpalte gril či troubu. Noky vložte do zapékací nádoby o objemu 1 litr. Rovnoměrně přelijte rajčatovou omáčkou a posypte mozzarellou. Zapečte pod grilem 3-4 minuty či v troubě, aby sýr zezlátl.
NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.
Komentáře