Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Rajčatovou omáčku i bazalkový olej si můžete připravit až 12 hodin předem – vaření pak bude mnohem snazší a rychlejší.

Vydání: 2014/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 250 g velkých těstovinových mušlí (conchiglioni)
    • 250 g ricotty
    • 2 lžíce olivového oleje
    • strouhaný parmazán k podávání

    NA OMÁČKU

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá sušená chilli paprička
    • 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 malá mrkev, nakrájená nadrobno
    • 1/2 řapíku celeru, nakrájená nadrobno
    • 1 bobkový list
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 zarovnaná lžička krupicového cukru
    • mořská sůl

    NA BAZALKOVÝ OLEJ

    • 6 lžic panenského olivového oleje
    • 2 velké hrsti bazalkových lístků
    • 1 malý stroužek česneku

Příprava jídla

1 Na omáčku v rendlíku na olivovém oleji opékejte rozdrobenou chilli papričku, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a bobkový list asi 5 minut, až zelenina změkne. Přidejte krájená rajčata z konzervy, cukr, osolte a nechte bublat 20–25 minut, až omáčka zhoustne a její chuť se prohloubí.

2 Nahrubo rozmixujte přísady na bazalkový olej. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, ale uberte z doby vaření 1–2 minuty. Sceďte a dnem vzhůru rozložte na čistou utěrku, aby z nich vykapala všechna voda. Troubu předehřejte na 200 °C.

3 Těstovinové mušle zpola naplňte rajčatovou omáčkou a pak k jedné straně přidejte 1–2 lžičky ricotty. Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a zapékejte 20–25 minut, až bude ricotta prohřátá a omáčka začne bublat.

4 Rozdělte na talíře, pokapejte bazalkovým olejem a posypte parmazánem. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčátka plněná kuskusem

Lodičky s modrým sýrem a ořechy

Paprikové špízy

Bleskově marinovaný losos

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

Květinové cake pops

Gin & tonic koláčky

Koktejl Apetit

Přidat komentář