Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zapékané těstoviny s brokolicí

Zapékané těstoviny s brokolicí

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (21)
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3572 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 215 g
Tuky 209 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U zapékaných těstovin hraje velkou roli i variabilita: jednou kuře a broko­lice, jindy šunka a zelené fazolky.

Suroviny

těstoviny 350 g
mušličky, krucánky
brokolice 200 g
rozdělená na růžičky
olivový olej 2 PL
kuřecí prsa 350 g
bez kostí a kůže, na nudličky
hlíva 180 g
na větší kousky, možno nahradit jinými houbami
rajčatové pyré 4 PL
krémový sýr 80 g
případně termizovaný sýr nejlépe s čersnekem a bylinkami
smetana ke šlehání 250 ml
Na ozdobu
jarní cibulka
čedar 80 g
strouhaný
česnek stroužek
nasekaný
mandle 50 g
nasekané
sůl
pepř

1Předehřejte troubu na 190 °C; horkovzdušnou na 170 °C. Těstoviny ve velkém hrnci s vařící vodou povařte šest minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších pět až šest minut. Slijte a vraťte vše do hrnce.

2V hluboké pánvi rozpalte olej a kousky kuřete na něm osmahněte do hněda. Přidejte houby; po minutě rajčatové pyré, sýr a smetanu. Míchejte a vařte, dokud se sýr neroztaví a nezahustí omáčku. Potom osolte a opepřete.

3Omáčkou přelijte těstoviny a lehce jimi zamíchejte, aby se jí hezky pokryly. Těstoviny poté nasypte do nízkého pekáče o objemu asi 1,5 l a povrch směsi uhlaďte pomocí ploché vařečky.

4Smíchejte jarní cibulku, nastrouhaný sýr, česnek a mandle a posypte jimi těstoviny. Osolte, opepřete a zapékejte dozlatova (asi 20 minut).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

tyto těstoviny mohu naprosto doporučit. Moje rodina je MILUJE a to přesto, že syn měl vždycky při vyslovení slova brokolice kopřivku. Jídlo se zdá složité, ale jde to ráz na ráz. Jen nedávám šlehačku, ale kysanou light danone smetanu a místo čedaru (který se někdy špatně shání) goudu. Výsledek je fakticky vyjímečný!

Anonym

Dobrý den! Gratuluji je to výborný recept i když jsem neměla kuřecí maso a dala jsem tam krabí tyčinky a misto sýra jen aidam tak to bylo výborné.Kdybych tam dala vše jak to má být tak asi zblajznu celý pekáč))Děkuji a doporučuji moc dobré!!!))

Anonym

Na tenhle recept jsem narazila asi před 1/2 rokem a od té doby jsem ho dělala už mockrát a ještě mockrát dělat budu. Je naprosto senzační. Doporučuji!!!

Anonym

tak tyhle těstoviny mě chutnají přihlaste se na www.apetit.cz

Anonym

Další příspěvek tady mám

Anonym

copak v české republice není chicken road prosím najdete mi slepice a XIAO XIAO je Uřízne

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.20

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit