0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané těstoviny s brokolicí

Zapékané těstoviny s brokolicí

4.1 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3569 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 215 g
Tuky 209 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U zapékaných těstovin hraje velkou roli i variabilita: jednou kuře a broko­lice, jindy šunka a zelené fazolky.

Suroviny

těstoviny 350 g
mušličky, krucánky
brokolice 200 g
rozdělená na růžičky
olivový olej 2 PL
kuřecí prsa 350 g
bez kostí a kůže, na nudličky
hlíva 180 g
na větší kousky, možno nahradit jinými houbami
rajčatová passata - pyré 4 PL
krémový sýr 80 g
případně termizovaný sýr nejlépe s čersnekem a bylinkami
smetana ke šlehání 250 ml
Na ozdobu
jarní cibulka
čedar 80 g
strouhaný
česnek stroužek
nasekaný
mandle 50 g
nasekané
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C; horkovzdušnou na 170 °C. Těstoviny ve velkém hrnci s vařící vodou povařte šest minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších pět až šest minut. Slijte a vraťte vše do hrnce.

2

V hluboké pánvi rozpalte olej a kousky kuřete na něm osmahněte do hněda. Přidejte houby; po minutě rajčatové pyré, sýr a smetanu. Míchejte a vařte, dokud se sýr neroztaví a nezahustí omáčku. Potom osolte a opepřete.

3

Omáčkou přelijte těstoviny a lehce jimi zamíchejte, aby se jí hezky pokryly. Těstoviny poté nasypte do nízkého pekáče o objemu asi 1,5 l a povrch směsi uhlaďte pomocí ploché vařečky.

4

Smíchejte jarní cibulku, nastrouhaný sýr, česnek a mandle a posypte jimi těstoviny. Osolte, opepřete a zapékejte dozlatova (asi 20 minut).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

tyto těstoviny mohu naprosto doporučit. Moje rodina je MILUJE a to přesto, že syn měl vždycky při vyslovení slova brokolice kopřivku. Jídlo se zdá složité, ale jde to ráz na ráz. Jen nedávám šlehačku, ale kysanou light danone smetanu a místo čedaru (který se někdy špatně shání) goudu. Výsledek je fakticky vyjímečný!

Anonym

Dobrý den! Gratuluji je to výborný recept i když jsem neměla kuřecí maso a dala jsem tam krabí tyčinky a misto sýra jen aidam tak to bylo výborné.Kdybych tam dala vše jak to má být tak asi zblajznu celý pekáč))Děkuji a doporučuji moc dobré!!!))

Anonym

Na tenhle recept jsem narazila asi před 1/2 rokem a od té doby jsem ho dělala už mockrát a ještě mockrát dělat budu. Je naprosto senzační. Doporučuji!!!

Anonym

tak tyhle těstoviny mě chutnají přihlaste se na www.apetit.cz

Anonym

copak v české republice není chicken road prosím najdete mi slepice a XIAO XIAO je Uřízne

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč