Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané vídeňské knedlíky se sýrem
Zapékané vídeňské knedlíky se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané vídeňské knedlíky se sýrem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4-5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3557 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 363 g
Tuky 166 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zbylé vídeňské knedlíky jsme zkusili zapéct podobně jako francouzské brambory. A hle! Naprosto luxusní recept na rychlou večeři byl na světě. Stejně jako vídeňský, poslouží i karlovarský či houskový knedlík.

Suroviny

máslo 1 ČL
nastrouhaný, lze nahradit muškátovým květem
sůl
pepř
čerstvě mletý
vídeňský, nakrájený na čtvrtky (viz Něco navíc)
šunka 150 g
v celku, nakrájená na kostičky
nastrouhaný nahrubo, lze nahradit horským sýrem (bergkäse) či gruyèru
petrželka 2 hrsti
hladkolistá

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C s horkovzduchem. Pekáček nebo zapékací mísu (cca 30 x 20 cm) vymažte máslem.

2

Smetanu ochuťte muškátovým oříškem či květem, solí a pepřem, odložte zatím stranou.

3

Knedlíky rovnoměrně rozmístěte do formy. Posypte je šunkou, zalijte ochucenou smetanou a rovnoměrně zasypte nastrouhaným sýrem.

4

Zapékejte uprostřed trouby cca 30 minut. Zapečené knedlíky podávejte ozdobené čerstvou petrželkou a opepřené.

NĚCO NAVÍC

Kvůli téhle luxusní dobrotě si rádi budete vařit vídeňské knedlíky z několikanásobné dávky, aby vám zbyly v dostatečném množství! Recept na ně najdete v souvisejících receptech výše. Pokud ale zrovna nemáte vídeňské knedlíky po ruce, použijte karlovarské nebo houskové, nakrájené na plátky. V případě absolutní nouze sáhněte po bramborových knedlících, šiškách nebo nocích…

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/8

Apetit magazín