Zbylé vídeňské knedlíky jsme zkusili zapéct podobně jako francouzské brambory. A hle! Naprosto luxusní recept na rychlou večeři byl na světě. Stejně jako vídeňský, poslouží i karlovarský či houskový knedlík.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C s horkovzduchem. Pekáček nebo zapékací mísu (cca 30 x 20 cm) vymažte máslem.
Smetanu ochuťte muškátovým oříškem či květem, solí a pepřem, odložte zatím stranou.
Knedlíky rovnoměrně rozmístěte do formy. Posypte je šunkou, zalijte ochucenou smetanou a rovnoměrně zasypte nastrouhaným sýrem.
Zapékejte uprostřed trouby cca 30 minut. Zapečené knedlíky podávejte ozdobené čerstvou petrželkou a opepřené.
NĚCO NAVÍC
Kvůli téhle luxusní dobrotě si rádi budete vařit vídeňské knedlíky z několikanásobné dávky, aby vám zbyly v dostatečném množství! Recept na ně najdete v souvisejících receptech výše. Pokud ale zrovna nemáte vídeňské knedlíky po ruce, použijte karlovarské nebo houskové, nakrájené na plátky. V případě absolutní nouze sáhněte po bramborových knedlících, šiškách nebo nocích…