
Závin s podzimním ovocem
Neodolatelně voní máslem, kořením a podzimem! S prvním soustem se zamilujete...
Ingredience
- 1 balení listového těsta (300g)
- 3 hrušky, zbavené jádřince, oloupané a pokrájené
- 8 švestek, vypeckovaných a nakrájených
- 1 vanička ostružin
- 3 lžíce meruňkového džemu
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 1 lžička perníkového koření
- krupicový cukr na doslazení
- vejce na potření
- moučkový cukr na poprášení (nemusí být)
- zakysaná smetana k podávání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C/horkovzdušnou 180°C. Těsto rozválejte na plát asi 3mm silný. Smíchejte ovoce, džem, pudinkový prášek a koření a podle potřeby doslaďte. Rozválené těsto podélně překrojte na 2 pláty.
2 První plát těsta dejte na plech vyložený pečicím papírem a na těsto navršte ovocnou náplň tak, aby zůstaly volné okraje. Potřete je vejcem, navrch položte druhý plát těsta, okraje zarovnejte, přitiskněte k sobě a zarolujte. Okraje ozdobte vidličkou a potřete vejcem. Navrchu vrstvu těsta jemně prořezejte, aby byla vidět náplň (viz foto).
3 Pečte 30–35 minut dozlatova. Podle chuti poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysankou.
Přidat komentář