Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Závitky z cukety s tuňákovou náplní

Závitky z cukety s tuňákovou náplní

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1627 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 35 g
Tuky 92 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketové závitky můžete podávat teplé i studené.

Suroviny

středně velká
olivový olej 2 PL
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
ančovičky (konzerva) 2 filety
v oleji
sůl
dle chuti
plus strouhanka na formu
Na náplň
tuňák (konzerva) 160 g
vejce 1 ks
kapary 1 ČL
strouhaný
strouhanka 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Jednu středně velkou cuketu nakrájejte na co nejtenčí podélné plátky, můžete použít škrabku na brambory nebo mandolínu. Druhou nakrájejte na nudličky julienne, osolte a nechte půl hodiny vypotit. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte 2 lžíce panenského olivového oleje, přidejte 1 nadrobno nakrájenou jarní cibulku, 2 sardelové řezy v oleji a vypocenou cuketu. Duste 15 minut, dokud se sardelky nerozpustí a neprolnou s ostatními přísadami. Opepřete, solit nemusíte, sardelky jsou velmi slané. Nechte vychladnout.

2

V míse (můžete použít i mixér) smíchejte 160 g tuňáka v oleji s 1 vejcem, 1 lžičkou kaparů, 3 lžícemi strouhaného parmazánu a 2 lžícemi strouhanky, osolte a opepřete. Spojte vychladlou cuketovou směsí. Na každý plátek cukety naneste lžičkou směs, srolujte a postavte do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou.

3

Troubu předehřejte na 190 °C. Závitky opřete o sebe, aby se nerozbalily. Každý závitek můžete také propíchnout párátkem anebo z nich vytvořte špízy – několik závitků propíchněte jehlou či špejlí. Vydatně zakapejte olivovým olejem a pečte asi 30 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín